ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για τη διασπορά στα παιδιά    

συναγερμός-για-τη-διασπορά-στα-παιδι-397911

SOS εκπέμπουν οι ειδικοί για την υπερμετάδοση κορονοϊού στα παιδιά. Η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να εμφανίζεται επιθετική στον παιδικό πληθυσμό, καθώς εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε σχέση με αυτά των ενηλίκων.

Το «καμπανάκι» χτυπά πιο δυνατά για τις ηλικίες από 7 έως 17 χρόνων, που εντοπίζονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

Σε τοπικό επίπεδο τα κρούσματα σε μαθητές είναι σχεδόν καθημερινά. Συνολικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν επιβεβαιωθεί 36 κρούσματα σε δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας, ενώ εκτιμάται ότι ανάλογος είναι ο αριθμός των θετικών και στον μαθητικό πληθυσμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χθες εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό στα δωρεάν rapid test που γίνονται από τον ΕΟΔΥ ένα βρέφος 12 μηνών και ένα κοριτσάκι εννιά χρόνων σε σύνολο 736 ελέγχων που έγιναν σε Βόλο και Σκιάθο.

Το ενθαρρυντικό προς ώρας είναι πως μπορεί τα κρούσματα Covid-19 μεταξύ παιδιών να αυξάνονται ραγδαία εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα, η νόσηση όμως είναι ελαφρά και δεν καταγράφονται νοσηλείες παιδιών λόγω covid στο Αχιλλοπούλειο.

Τα παιδιά έχουν πιο ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση, το σώμα αντιδρά γρήγορα σε παθογόνα, από ό,τι οι ενήλικες. Αυτό συνήθως επιτρέπει στα παιδιά να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τη μόλυνση πριν καταφέρει να εξαπλωθεί στους πνεύμονες, να κάνει πνευμονία και τη ραγδαία εξελισσόμενη φλεγμονή που μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε επιπλέον 32 μολύνσεις στη Μαγνησία, εκ των οποίων η μία στις Β. Σποράδες. Ο δείκτης θετικότητας στον νομό αγγίζει το 1.

Αυξάνονται οι νοσηλείες

Οι γιατροί στο νοσοκομείο βρίσκονται σε επιφυλακή. Από μέρα σε μέρα οι νοσηλείες αυξάνονται και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Το τελευταίο 48ωρο, Κυριακή και Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις νέες εισαγωγές. Στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται συνολικά 21 ασθενείς, από τους οποίους οι έξι είναι εμβολιασμένοι κατά του ιού και οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι. Οι ηλικίες των νοσηλευομένων είναι από 24 χρόνων έως 75. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται επίσης τρία άτομα διασωληνωμένα, ηλικίας 45, 57 και 66 χρόνων. Και οι τρεις είναι ανεμβολίαστοι.

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν έλεγχοι

Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σήμερα θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι στα εξής σημεία:

*08:00-16:00 Μαζική δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας

08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην παραλία Βόλου

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού

*09:00-15:30 Μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου