ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση ενός έτους για την κλοπή

φυλάκιση-ενός-έτους-για-την-κλοπή-397781

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους δύο κλέφτες, ηλικίας 19 και 46 ετών αντίστοιχα, που το περασμένο Σάββατο άρπαξαν από ηλικιωμένη στις Αλυκές το ποσό των 300 ευρώ.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών ενώπιον του εισαγγελέα και εναντίον του νεαρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή, ενώ εναντίον του 46χρονου ποινική δίωξη για συνέργεια σε κλοπή.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο νεαρός για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του υποστήριξε ότι έκλεψε τα χρήματα, προκειμένου να αγοράσει πάνες για το μωρό του.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν δέχτηκε τη δικαιολογία. Τους έκρινε ένοχους και τους δύο. Πέραν της ποινής φυλάκισης, τους επέβαλε χρηματική ποινή 180 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ τη μονάδα.

Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν χρηματική ποινή 60 ημερών, οι καταδικασθέντες θα πρέπει να εκτίσουν μέρος της φυλάκισης 3 μηνών και το υπόλοιπο των 9 μηνών να ανασταλεί επί 3ετία.

Ο νέος ποινικός κώδικας δίνει τη δυνατότητα για ποινές φυλάκισης έως 3 ετών οι καταδικασθέντες να υποχρεώνονται σε άμεση πληρωμή μέρους της ποινής, έστω με έκτιση, καθώς η μετατροπή της ποινής το 2019 καταργήθηκε.

Οι δράστες πλησίασαν την 83χρονη στο σπίτι της στις Αλυκές με το πρόσχημα ότι πουλούσαν σεντόνια. Της έπιασαν συζήτηση και απασχολώντας την της έκλεψαν τα χρήματά της. Στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο.

Στην Αστυνομία, όμως, είχε σημάνει συναγερμός. Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ευτυχώς γρήγορα την απώλεια των χρημάτων της και τηλεφώνησε στο 100.

Οι δύο καταδικασθέντες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού μετά από καταδίωξη. Εντοπίστηκαν στις Μικροθήβες και ακινητοποιήθηκαν. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην τσέπη του 19χρονου το κλεμμένο ποσό, το κατέσχεσαν και το απέδωσαν στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Επισημαίνεται ότι χθες η παθούσα δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο. Το Αυτόφωρο Μονομελές ενημερώθηκε για τις πράξεις των κατηγορουμένων από μάρτυρα αστυνομικό, που συμμετείχε στην καταδίωξη των δραστών.

Μετά τη δίκη οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου