ΤΟΠΙΚΑ

«Καμία διαβεβαίωση ότι δεν θα νοσήσουμε»

καμία-διαβεβαίωση-ότι-δεν-θα-νοσήσου-411437

Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τo εμβόλιο δεν διασφαλίζει ότι θα διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, που έχουν τεθεί σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου, ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους στο Νοσοκομείο Βόλου. Δεν θέλουν όμως να εμβολιαστούν, όπως είπε το υπουργείο Υγείας δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στο προσωπικό, που εδώ και είκοσι μέρες βρίσκεται εκτός ΕΣΥ.

Στο Αχιλλοπούλειο έχουν τεθεί σε αναστολή συνολικά 59 υγειονομικοί όλων των κατηγοριών, γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη σίτιση, στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Τη δεύτερη ευκαιρία αξιοποίησαν δύο νοσηλευτές που έκαναν την πρώτη δόση και άμεσα επιστρέφουν στα πόστα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα θα επιστρέψουν και δύο γιατροί που νόσησαν από κορονοϊό το χρονικό διάστημα αυτό και μπορούν να επανέλθουν με πιστοποιητικό νόσησης.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Αχιλλοπούλειο χθες πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου, στην οδό Πολυμέρη, μαζί με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον νόμο της υποχρεωτικότητας, βρέθηκαν για να συμπαρασταθούν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ντίνος Μηνδρινός και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας. Αμφότεροι αποδοκίμασαν τον νόμο της υποχρεωτικότητας, αλλά τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών.

Ο κ. Μηνδρινός χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα» για το ΕΣΥ τον νόμο της υποχρεωτικότητας, ενώ ο κ. Χαυτούρας επικέντρωσε στα κενά που δημιουργούνται σε διάφορες κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου εξαιτίας της απουσίας εκείνων που είναι σε αναστολή.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ στα χέρια, στα οποία ανέγραφαν «είμαστε εδώ», ωστόσο έκανε αίσθηση ότι μολονότι υγειονομικοί και σε ευαίσθητο χώρο όπως το Νοσοκομείο, διαδήλωναν χωρίς μάσκες. Παρόντα στη συγκέντρωση δήλωσαν και μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος στον Βόλο.

«Δεν μας διασφαλίζει»

Η Παρασκευή Φαρμάκη, νοσηλεύτρια στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, νόσησε από κορονοϊό. Παραμένει στη θέση της με το πιστοποιητικό νόσησης. Όταν λήξει, δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Με βάση τον νόμο της υποχρεωτικότητας θα βγει σε αναστολή.

«Από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός δεν διακόπτει την αλυσίδα της μετάδοσης, δηλαδή ένας εμβολιασμένος μπορεί και να μεταδώσει και να νοσήσει, δεν υπάρχει λογική να μας απομακρύνουν από την εργασία μας. Τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας ο κάθε συνάδελφος υγειονομικός μπορεί να προστατεύει», επισήμανε η ίδια και κατήγγειλε ως αντιδημοκρατικό τον νόμο.

Παρασκευή Φαρμάκη

“Δεν υπάρχει λογική να μας απομακρύνουν από την εργασία μας”

Με επιστημονικά… δεδομένα άλλος υγειονομικός του Νοσοκομείου Βόλου, ο Θανάσης Μακρής, νοσηλευτής, που έχει τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

«Δεν εμβολιάζομαι όχι γιατί φοβάμαι, απλώς δεν θεωρείται εμβόλιο, θεωρείται γονιδιακή θεραπεία, ειδικά τα mRNA. Δεν έχουμε στοιχεία για τις παρενέργειες, από τι αποτελείται αυτό το φάρμακο, το δήθεν φάρμακο. Δεν μας δίνουν μια εμπεριστατωμένη γνωμάτευση πάνω στο εμβόλιο. Δεν αλλάζω γνώμη, είμαι κατατοπισμένος, πιο σκεπτόμενος στο θέμα, το πώς ζούμε, έχουμε τη βοήθεια του Θεού και θα πορευτούμε έτσι, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες», κατέληξε.

Θανάσης Μακρής

“Δεν εμβολιάζομαι, διότι πρόκειται για γονιδιακή θεραπεία και όχι για εμβόλιο”

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου