ΤΟΠΙΚΑ

Ομάδα κρούσης για τα κατ’ οίκον τεστ σε χερσαία Μαγνησία και Βόρειες Σποράδες

ομάδα-κρούσης-για-τα-κατ-οίκον-τεστ-σ-98421

Προσλαμβάνονται δέκα νοσηλευτές και οδηγοί ασθενοφόρων με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας – Τον Ιούνιο τα πρώτα τεστ στον τοπικό πληθυσμό

Δέκα άτομα συνολικά, νοσηλευτές και οδηγοί ασθενοφόρων στη χερσαία Μαγνησία και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, θα είναι εκείνα, που θα ριχτούν τους επόμενους μήνες στη μάχη της πρώτης γραμμής και θα διενεργούν κατ’ οίκον τεστ για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τα κινητά συνεργεία αναμένεται να πιάσουν δουλειά τον Ιούνιο, καθώς αφενός δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι κατηγορίες των πολιτών που θα υποβληθούν στα τεστ, αφετέρου, με δεδομένο ότι η Μαγνησία κατατάσσεται στην κατηγορία των περιοχών με τα λιγότερα κρούσματα στη χώρα, εκτιμάται πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές με υψηλό φορτίο, για αυτό και τα τεστ κατ’ οίκον πιθανότατα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Οπως ενημερώθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το επόμενο διάστημα ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία θα θέσουν επί τάπητος τη γεωγραφική κατανομή των τεστ, ώστε να τεθούν προτεραιότητες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και το ιικό φορτίο του κορονοϊού σε κάθε περιοχή.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει από την Αττική, όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα. Οι κινητές μονάδες θα βγουν στους δρόμους και θα έχει προηγηθεί συνεννόηση των κατοίκων που θα υποβληθούν σε τεστ με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

Στόχος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να υπάρχουν σαφή επιδημιολογικά δεδομένα στα χέρια των αρμοδίων υπουργείων, ώστε να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα.

Η προκήρυξη του ΕΟΔΥ για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων βγήκε στον «αέρα» αρχές της εβδομάδας, «κλειδώνοντας» συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία προβλέπονται 12 θέσεις για την ΠΕ Λάρισας, 6 για την ΠΕ Καρδίτσας και 6 για την ΠΕ Τρικάλων.

Επιπλέον θα προσληφθούν 100 διοικητικά στελέχη για τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες, από τις οποίες οι 13 αφορούν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Οι συμβάσεις εργασίας νοσηλευτών και οδηγών ασθενοφόρων θα είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου