ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει άταφος στον Βόλο από 2 Απριλίου λόγω κορονοϊού

παραμένει-άταφος-στον-βόλο-από-2-απριλί-98535

Οι συγγενείς του επικαλούνται τους περιορισμούς μετακίνησης από νομό σε νομό και δηλώνουν αδυναμία να μεταβούν στον Βόλο – Στο ψυγείο παραμένει η σορός έναν μήνα

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου να δώσουν τέλος στο δράμα 82χρονου συνταξιούχου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο, πέθανε λίγες μέρες πριν πάρει εξιτήριο για να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Καναλίων και έκτοτε η σορός του παραμένει στο ψυγείο.

Από τις αρχές Απριλίου που σήμανε συναγερμός για να αναζητηθούν οι συγγενείς του, όπως είχε αποκαλύψει τότε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «φως στο τούνελ».

Βρέθηκαν μεν δύο μακρινοί συγγενείς, δηλώνουν όμως αδυναμία να μεταβούν στον Βόλο για τα διαδικαστικά, επικαλούμενοι τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, λόγω των περιορισμών για τη αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου τούς ενημέρωσαν σχετικά για το τι προβλέπει ο νόμος σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Τους εξήγησαν ότι θα μπορούσαν μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να αποστείλουν τα σχετικά χαρτιά, ώστε να κινηθεί η διαδικασία παραλαβής της σορού του 82χρονου, ώστε σε δεύτερο χρόνο να προγραμματιστεί η ταφή. Σημειώνεται πως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο 13033 (SMS) για την παρουσία σε τελετές.

Επίσης ενημερώθηκαν ότι σε περίπτωση που οι ίδιοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί η οποία προβλέπει ενημέρωση της Εισαγγελίας και του Δήμου Βόλου, ώστε η ταφή να γίνει από τον Δήμο.

«Είναι από τις ελάχιστες φορές που βρισκόμαστε πραγματικά σε αδιέξοδο. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες λόγω κορονοϊού δεν είναι οι ιδανικότερες για να αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση, όμως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να δοθούν, ώστε και εμείς να είμαστε καλυμμένοι σε ό,τι κάνουμε», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στέλεχος της νοσηλευτικής υπηρεσίας, μεταφέροντας τον προβληματισμό που υπάρχει.

Πάντως υπογραμμίζεται πως τέλος της ερχόμενης εβδομάδας εκπνέει και τυπικά ο χρόνος που μπορεί το νοσοκομείο να κρατήσει τη σορό άταφη. Αν δεν υπάρξει εξέλιξη, ο 82χρονος συνταξιούχος θα ταφεί με δαπάνη του Δήμου Βόλου, όπως προβλέπει ο νόμος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου