ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν τεστ κατ’ οίκον για κορονοϊό– Προσλήψεις υπαλλήλων

αρχίζουν-τεστ-κατ-οίκον-για-κορονοϊό-102276

Τις επόμενες μέρες κλειδώνει ο αριθμός των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ και του προσωπικού, που θα προσληφθεί ανάλογα με τις ανάγκες στον Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία

Από χθες το μεσημέρι άρχισε να «τρέχει» η διαδικασία για την πρόσληψη 1.100 υπαλλήλων, που θα κάνει ο ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των 500 κινητών μονάδων που θα κάνουν τα τεστ κατ’ οίκον για τον κορονοϊό.

Ο ΕΟΔΥ θα προσλάβει προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ οδηγοί, ΠΕ/ΤΕ νοσηλευτές, ΠΕ διοικητικοί) με καθεστώς συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης επισήμανε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσες κινητές μονάδες θα λειτουργήσουν σε επίπεδο Θεσσαλίας. «Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κάλυψης των θέσεων και σε δεύτερη φάση θα κλειδώσει ο αριθμός των υπαλλήλων που θα προσληφθούν σε κάθε νομό. Ο ΕΟΔΥ που έχει το γενικό πρόσταγμα θα κατανείμει τις θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τα πληθυσμιακά κριτήρια του κάθε νομού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής.

Οι αιτήσεις για τις προσλήψεις γίνονται στις ιστοσελίδες eody.gov.gr, moh.gov.gr και https://eody-komy.services.gov.gr. Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων δεν υφίσταται, καθώς, όπως εξηγούσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΔΥ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι ειδικότητες είναι συγκεκριμένες, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες εξπρές, οπότε μόλις καλυφθούν όλες οι θέσεις θα κλείσει και η πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων.

Πώς θα λειτουργήσουν τα συνεργεία

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, καθεμία από τα 500 συνολικά κινητές μονάδες θα περιλαμβάνει οδηγό και νοσηλευτή ή νοσηλεύτρια και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια. Ολοι τους θα είναι ντυμένοι με εξοπλισμό ατομικής προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τις επόμενες μέρες μαζί με τον αριθμό των μονάδων που θα λειτουργήσουν σε επίπεδο Θεσσαλίας, αναμένεται να διευκρινιστεί και ποιες θα είναι επακριβώς οι ομάδες πληθυσμού που θα υποβληθούν σε κατ’ οίκον εξέταση.

Ωστόσο η λειτουργία των κινητών συνεργείων κρίθηκε σκόπιμη, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών που δεν έχουν νοσήσει στις μονάδες υγείας αφενός, αφετέρου προκειμένου να εξεταστούν ειδικότερα άτομα με αδυναμία μετακίνησης και μοναχικοί πολίτες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου