ΤΟΠΙΚΑ

O κορονοϊός έφερε δουλειές με… φούντες

o-κορονοϊός-έφερε-δουλειές-με-φούντε-169150

Απολυμαίνονται τα πάντα, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και εργοστάσια

Χρυσές δουλειές για τις εταιρείες απολύμανσης έχει φέρει ο κορονοϊός. Δεν προλαβαίνουν να αναλαμβάνουν δουλειές τα τοπικά συνεργεία απολυμάνσεων, ειδικά μετά την Καθαρά Δευτέρα, που στη χώρα μας άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός. Το προσωπικό εργάζεται διπλοβάρδιες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση.

«Για εμάς αυτή η περίοδος σε γενικές γραμμές θεωρείται νεκρή. Η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως, έχει ανατρέψει τα πράγματα. Υπάρχουν μέρες που τρέχουμε και δεν φτάνουμε για να εξυπηρετήσουμε όλες τις παραγγελίες που έχουμε», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γυναίκα υπάλληλος γνωστής εταιρείας απολυμάνσεων στην καρδιά του Βόλου.

Από τη μία μέρα στην άλλη τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, καθώς όλο και πληθαίνουν οι φορείς και οι επιχειρήσεις που ζητούν γενικό, επιστημονικό καθαρισμό σε όλους τους χώρους τους, για προληπτικούς, αλλά και καθαρά ψυχολογικούς λόγους.

Δημόσιες υπηρεσίες η μία πίσω από την άλλη, Δήμοι, επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες απευθύνονται στις εταιρείες ζητώντας απολύμανση διαφόρων χώρων.

«Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών απολύμανσης. Οι πρώτοι πελάτες αυτή τη στιγμή είναι οι Δήμοι, που υπάρχουν μεγάλοι χώροι με πολλούς εργαζόμενους, αλλά και πολίτες. Επίσης, απολυμάνσεις ζητούν επιχειρήσεις και εργοστάσια, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι πιο μεγάλος, ενώ ξεκίνησαν να μας καλούν και ξενοδοχεία».

Εξάλλου, η ίδια προσθέτει ότι πλέον είναι μεγαλύτεροι οι χώροι που απαιτούνται να απολυμανθούν.

«Παλαιότερα μπορεί να μας ζητούσαν να απολυμάνουμε μόνο χώρους, όπως πχ. κουζίνες ή τουαλέτες. Τώρα επιθυμούν να απολυμάνουμε όλα τα δωμάτια και κυρίως τους χώρους αναμονής, όπου περιμένουν καθημερινά οι πολίτες για τις δουλειές τους» προσθέτει η ίδια.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η επιχείρηση απολύμανσης περιλαμβάνει όλους τους εξωτερικούς τοίχους, δάπεδα και υδρορροές, τους χώρους υγιεινής, κουζίνες, εστιατόρια, χώρους παραγωγής, κουφώματα, παράθυρα και σήτες, αποθήκες και πατάρια και όπου κριθεί απαραίτητο κατά τη συμβουλή του υπεύθυνου για την απολύμανση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου