ΤΟΠΙΚΑ

«Θωρακίζονται» επιπλέον τα μέσα μεταφοράς λόγω κορονοϊού

θωρακίζονται-επιπλέον-τα-μέσα-μετα-181182

Κίνηση λόγω τριημέρου με διπλάσια δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Βόλο με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω τριημέρου, παρά τις ακυρώσεις των αποκριάτικων εκδηλώσεων εξαιτίας κορονοϊού, με τα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης να εντείνονται για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Υπεραστικά λεωφορεία, τρένα και πλοία θωρακίζονται με επιπλέον μέτρα απολύμανσης και ασφάλειας, συμμετέχοντας ενεργά στη γενική προσπάθεια, που αφορά στη δημιουργία μετώπου για την απόκρουση του ιού, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, τα οποία καθαρίζονται και απολυμαίνονται σχολαστικά σε καθημερινή βάση, όλο τον χρόνο, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο οποίος τόνισε ότι έχουν εφοδιαστεί με ένα ακόμη μέτρο ασφαλείας, ειδικό σπρέι για την αντιμετώπιση ιών και μικροβίων. Τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αποτελούν πάντα ασφαλές μέσο μεταφοράς, όπως ανέφερε ο κ. Κολυνδρίνης, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης έχουν ενταθεί λόγω συνθηκών.

Στο μεταξύ, παρατηρείται αυξημένη κίνηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Βόλο, με τον πρόεδρο να αναφέρει ότι άλλαξε ο σχεδιασμός του κοινού μετά την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Χθες εκτελέστηκαν διπλάσια δρομολόγια προς Βόλο, είκοσι από Αθήνα και δεκαπέντε από Θεσσαλονίκη, με τον κ. Κολυνδρίνη να τονίζει ότι η κίνηση είναι ανάλογη με το κλίμα των ημερών και δεν παρουσιάζει προβλήματα μέχρι στιγμής.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στα αστικά λεωφορεία, που αποτελούν κύριο μέσο μετακίνησης για πλήθος Βολιωτών σε καθημερινή βάση. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός υπογράμμισε ότι δεν παρουσιάζεται μείωση στην επιβατική κίνηση λόγω του κορονοϊού, με τα μέτρα καθαριότητας, που εφαρμόζονται όλο τον χρόνο, να ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας του κόσμου. «Εχουμε αυξημένα μέτρα καθαριότητας, τα οποία υιοθετούν οι οδηγοί των λεωφορείων σε καθημερινή και μόνιμη βάση. Τα λεωφορεία καθαρίζονται τακτικά, ενδιάμεσα, αλλά και στη λήξη της βάρδιας, γιατί προέχουν για μας η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών» τόνισε.

Ειδικό πλαίσιο διέπει, παράλληλα, και τα πλοία της γραμμής, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά: «Ενημερώθηκαν οι πλοίαρχοι για τα προληπτικά μέτρα, που πρέπει να λαμβάνουν στα πλοία και σε περίπτωση που προκύψει κρούσμα, εάν προκύψει, υπάρχει πάγια διαδικασία που ακολουθείται για όλες τις επιδημίες και απαιτεί την άμεση ενημέρωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας από μέρους μας. Ο,τι κι αν συμβεί, ο πλοίαρχος οφείλει να μας ενημερώσει σχετικά και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθούν όλες οι εντολές και οι διαταγές που έχουμε παγίως», είπε.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται και στα τρένα, με τον σταθμάρχη Βόλου Γιώργο Αποστολέρη να υπογραμμίζει ότι «η καθαριότητα και η απολύμανση των τρένων αποτελούν προτεραιότητα σε καθημερινή βάση και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Αποστολέρη ο κόσμος περιορίζει τις μετακινήσεις του λόγω του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι λαμβάνονται μέτρα καθημερινά για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου