Βάσω Κυριαζή: Ρυθμίσεις για ολίγους

βάσω-κυριαζή-ρυθμίσεις-για-ολίγους-148804

Οι οφειλέτες του ΙΚΑ περιμένουν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για να προχωρήσουν σε νέο διακανονισμό με περισσότερες δόσεις για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και κάποια στιγμή να εξοφλήσουν τα χρέη τους και ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε «ρουσφέτι» σύμφωνα με δημοσίευμα στο «ΒΗΜΑ» στον ίδιο του τον εαυτό.

Πρόκειται όπως χαρακτηρίστηκε κιόλας για τη «ρουσφετολογική» ρύθμιση των οφειλών του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου») προς το ΙΚΑ, τη στιγμή που οφειλέτης και χρεώστης είναι το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, ο διοικητής του ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» πριν από λίγες ημέρες δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλου ο οποίος έχει παραιτηθεί από τον Απρίλιο του 2012 και ασχολείται πλέον μόνο με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του στο Λονδίνο. Ο λόγος της δέσμευσης ήταν ότι υπάρχουν οφειλές ύψους 170.000 ευρώ προς το ΙΚΑ από ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού που εργάζεται στο ΙΣΤΑΜΕ και δεν έχουν καταβληθεί και προέκυψαν κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο κ.Μόσιαλος.

Λύση στο πρόβλημα βεβαίως βρέθηκε, καθώς πρόκειται για το ίδρυμα του οποίο αποτελεί την «δεξαμενή σκέψης» του ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο στη συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λύση ήταν εύκολο να δοθεί καθώς στη μετοχική σύνθεση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας συμμετέχει και ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος με ποσοστό 90%, επομένως δεν θα μπορούσε παρά να εξυπηρετήσει τον εαυτό του, ρυθμίζοντας τις οφειλές σε 120 δόσεις, λύνοντας έτσι οποιαδήποτε παρεξήγηση με τους υπόλοιπους συντρόφους οι οποίοι βρέθηκαν εκτεθειμένοι από την ιστορία.

Ωστόσο ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος όπως αναφέρουν και τα διάφορα δημοσιεύματα μένει εκτεθειμένος απέναντι σε χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούν «σανίδα σωτηρίας» για τις επιχειρήσεις τους, ελπίζοντας σε ρυθμίσεις με πολλές δόσεις για τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, κάτι που δεν συμβαίνει όμως παρά σε ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον κ. Μόσιαλο. «Γιατί δεν μου το είπες», φέρεται να του είπε στον κ. Μόσιαλο ο κ. Βενιζέλος, με τον πρώτο να απαντά με καρφιά για «τόσους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ» που το ήξεραν και προφανώς δεν έκαναν τίποτα.

Κατά τα άλλα άσε τους άλλους ταλαίπωρους Ελληνες που χρωστάνε στο ΙΚΑ να τρέχουν και να μην φτάνουν… λόγω οφειλών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου