ΤΟΠΙΚΑ

Σπουδές με προοπτική στο πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

σπουδές-με-προοπτική-στο-πανεπιστήμι-151434

Σύγχρονες ανέσεις και ελκυστικές τιμές για τους φοιτητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου

Ζωντανή Ακαδημαϊκή κοινότητα με σημαντικές προοπτικές για τους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, αποτελεί το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το οποίο εισέρχεται στον 5ο χρόνο λειτουργίας, και συγκεντρώνει ήδη στους κόλπους του 1.200 φοιτητές, εκ των οποίων οι 300 περίπου προέρχονται από την Ελλάδα. Τα καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας, το άνετο περιβάλλον και οι σύγχρονες μέθοδοι που υιοθετούνται, συνθέτουν μια πολύ αξιόλογη Ακαδημαϊκή πρόταση, που προσελκύει το ενδιαφέρον φοιτητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τα στοιχεία που συνθέτουν τη γενικότερη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο, ανέπτυξαν οι ιθύνοντες σε επίπεδο διοίκησης και σπουδών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, σε αίθουσα του DomotelXeniaΒόλου, σκιαγραφώντας τους στόχους αλλά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά, που το καθιστούν καινοτόμο και ταυτόχρονα πρώτη επιλογή για φοιτητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Ρωσία, τις Αφρικανικές χώρες κλπ.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο, όπως επισημάνθηκε, είναι ένα νέο, δυναμικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα και μέρος ενός πολύ μεγάλου, ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου.

Ανήκει σε ένα μεγάλο επενδυτικό Ομιλο, τον Ομιλο «Λεπτός», ο οποίος αναπτύσσει ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που ονομάζεται «Εξυπνη Οικολογική πόλη» και είναι ένα έξυπνο επενδυτικό σχέδιο ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι η δημιουργία του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου και ενός Νοσοκομείου, τα οποία αποτελούν αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, αν ληφθεί υπόψη ότι το κόστος σπουδών για τους προπτυχιακούς φοιτητές από την Ελλάδα είναι 5.400 ευρώ και 6.600 ευρώ, αντίστοιχα, για τους Κύπριους φοιτητές. Πολύ σημαντικό είναι, παράλληλα το γεγονός ότι διδάσκουν κορυφαίοι Ακαδημαϊκοί, με διδακτική εμπειρία και πολύ σημαντικές περγαμηνές, ενώ παράλληλα υπάρχουν προοπτικές απασχόλησης των φοιτητών πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Σημαντικές περγαμηνές

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Σπύρος Μακριδάκης, υπογράμμισε κατ’ αρχάς ότι το Πανεπιστήμιο έχει τέσσερις Σχολές, επιπλέον της Οικονομίας, της Διοίκησης και της Νομικής. Διαθέτει, συγκεκριμένα, Σχολή Υγείας με κύριο αντικείμενο την Ψυχολογία και μια Σχολή Αρχιτεκτονικής. Επίσης διαθέτει δύο αυτοτελή τμήματα, την Θεολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό. «Το Νεάπολις επειδή είναι καινούργιο Πανεπιστήμιο, δεν έχει τις αγκυλώσεις των δημοσίων Πανεπιστημίων» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μακριδάκης, για να προσθέσει ότι «είναι αντίθετο με τους αιώνιους φοιτητές». Κύρια προϋπόθεση, τόνισε, είναι η καθημερινή ενεργή παρουσία του φοιτητή στην παράδοση και τις απαιτούμενες εργασίες που καταγράφονται στο πρόγραμμα σπουδών.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σπύρος Βλιάμος, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολης, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «είναι μια νέα, πολύ σημαντική Ακαδημαϊκή προσπάθεια. Είναι νέο, δυναμικό Πανεπιστήμιο με Ακαδημαϊκό περιβάλλον που επιτρέπει στον ακαδημαϊκό να κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα σε ένα Πανεπιστήμιο με τις παλιές δομές». Ο κ. Βλιάμος κατέστησε σαφές ότι ουσιαστικός στόχος είναι να καταστεί το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ένα κέντρο αριστείας, για να προσθέσει ότι το Πανεπιστήμιο και οι επιστήμονες που το στελεχώνουν, εμφορούνται από φρέσκες ιδέες, ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ σημαντική Ακαδημαϊκή εμπειρία και ανάλογες περγαμηνές.

Ακαδημαϊκές προσωπικότητες

Στο έμψυχο δυναμικό του Πανεπιστημίου καταγράφεται, σημειωτέον, το όνομα του διακεκριμένου Συνταγματολόγου και πρώην Υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος είναι Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο κ. Μανιτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν ερχόμαστε για να ανταγωνιστούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, απλώς να συνυπάρξουμε, να το συμπληρώσουμε και να το βοηθήσουμε». Παράλληλα ο διακεκριμένος Συνταγματολόγος αναφέρθηκε στον «επίκαιρο, διεθνή προσανατολισμό που έχει το πρόγραμμα σπουδών», επισημαίνοντας ότι «απευθύνεται τόσο στους Ελληνες, όσο και στους Κύπριους φοιτητές».

Επίσης υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για διδασκαλία με σύγχρονες μεθόδους, ενώ παράλληλα η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών είναι, όπως τόνισε ο ίδιος, «ο άξονας της διδακτικής μεθόδου που ακολουθείται». Πολύ βασικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή, ενώ κλείνοντας ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «είναι ένα Πανεπιστήμιο με πολύ καλές προοπτικές».

Ο διευθυντής διοίκησης και οικονομικών του Πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Μολέσκης ανέφερε ότι «τα δίδακτρα είναι τα πλέον ανταγωνιστικά στον Ελλαδικό και τον Ευρωπαϊκό χώρο», τονίζοντας παράλληλα ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει σύγχρονες υποδομές κι ένα Campusμε όλες τις ανέσεις ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων. Οι σύγχρονες κτιριακές υποδομές περιλαμβάνουν πισίνες, χώρους άθλησης, γυμναστικής και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Το κόστος διαμονής για ένα φοιτητή είναι 340 ευρώ το μήνα, σε ένα χώρο πλήρως εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις, ψύξη, θέρμανση, καθαριότητα και δωρεάν wifiγια δέκα μήνες.

Οι επίσημες γλώσσες διδασκαλίας είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 29 Σεπτεμβρίου, η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών πραγματοποιείται στις 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την 25η Σεπτεμβρίου, γίνονται δεκτές οι εγγραφές των νέων Ακαδημαϊκών πολιτών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου