ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ αφίξεων Ινδών τουριστών στην Ελλάδα

ρεκόρ-αφίξεων-ινδών-τουριστών-στην-ελ-205590

Το βραβείο του δημοφιλέστερου προορισμού απέσπασε η Ελλάδα, στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Ινδίας, Outbound Travel Market (OTM) 2020, που πραγματοποιήθηκε στη Βομβάη από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η διεθνής διάκριση της χώρας μας σε αυτήν την πολύ σημαντική αγορά της Ασίας επιβεβαιώνει τις ευοίωνες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από την Ινδία, μετά την άνοδο κατά 30% στις αφίξεις Ινδών τουριστών το 2019, αλλά και τις σημαντικές επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της φετινής διοργάνωσης και κατά τη διάρκειά της βραβεύτηκαν εταιρείες, τουριστικά γραφεία και Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού για τη συνεισφορά και το έργο τους. Τη βράβευση έκανε ο γγ Τουρισμού της Ινδίας, Yogendra Tripathi, ενώ το ελληνικό βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του ΕΟΤ, η προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Παραγωγών του Οργανισμού, Ελευθερία Φίλη.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε, για ακόμη μία χρονιά, στην ΟΤΜ 2020 με πέντε συνεκθέτες (ΗΑΤΤΑ, τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχειακές μονάδες), ενώ την πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την αναλυτική παρουσίαση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος (destination presentation) από την κ. Φίλη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου