ΤΟΠΙΚΑ

ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ – ΑΝΑΒΡΑΣ: Καλύπτουν το 70% του κρέατος

σφαγεια-αλμυρου-αναβρασ-καλύπτουν-851206

Το 70% των αναγκών της τοπικής αγοράς κρέατος καλύπτουν τα σφάγια από τον Αλμυρό και την Ανάβρα. Τα σφαγεία λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες στο «φουλ», προκειμένου να διατεθούν στην αγορά περισσότερα από 7.000 αμνοερίφια.

Στο μεταξύ, στην αγορά του Αλμυρού περιόδευσε χθες το πρωί κλιμάκιο της Νομαρχίας Μαγνησίας, με επικεφαλής τον νομάρχη Απ. Παπατόλια.
Τη λειτουργία των σφαγείων επιθεώρησε ο αρμόδιος αντινομάρχης Δημ. Μεργιαλής, ο οποίος ενημέρωσε ότι η παραγωγή από τον Αλμυρό και την Ανάβρα καλύπτει το 70% των αναγκών της ντόπιας κρεαταγοράς. «Κύριο χαρακτηριστικό της παραγωγής, εκτός από την εντοπιότητα των αμνοεριφίων, είναι η ποιότητα των κρεάτων που διατίθενται στην κατανάλωση, καθώς πλέον οι εγκαταστάσεις των σφαγείων είναι πλήρως εκσυγχρονισμένες και οι συνθήκες εναρμονισμένες με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο κ. Μεργιαλής, στα σφαγεία του Αλμυρού σφαγιάστηκαν από την περασμένη Παρασκευή έως και τη Μ. Τετάρτη, ώστε να διατεθούν στην ντόπια κρεαταγορά για τις ανάγκες του Πάσχα, περίπου 4.470 αμνοερίφια και άλλα 1.000 χθες.
Στα σφαγεία της Ανάβρας έως και τη Μ. Τετάρτη οδηγήθηκαν 1.870 αμνοερίφια.
Εκτός από τα σφαγεία, το νομαρχιακό κλιμάκιο επισκέφθηκε χθες το πρωί στον Αλμυρό κρεοπωλεία και εμπορικά καταστήματα.
Τον νομάρχη συνόδευαν οι αντινομάρχες Δημ. Μεργιαλής, Ν. Ντίτορας, Εύη Αδαμάκη και Νατάσα Οικονόμου, καθώς και στελέχη των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Κτηνιατρικής.
Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας σημείωσε ότι το 50%
της εγχώριας παραγωγής κρέατος περνά μέσα από τα σφαγεία του Αλμυρού. Δήλωσε δε δικαιωμένος για τις προσπάθειες της νομαρχιακής αρχής, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των σφαγείων του νομού, με προτεραιότητα του Αλμυρού.
Στην περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα του Αλμυρού, το νομαρχιακό κλιμάκιο συνομίλησε με εμπόρους και υπαλλήλους και αντάλλαξε ευχές για τις άγιες ημέρες. Πάντως, όλοι οι καταστηματάρχες είχαν να παραπονεθούν για τον μειωμένο τζίρο, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία περιορίζουν τους καταναλωτές στα απολύτως αναγκαία.
Εξάλλου, με αφορμή την εθιμοτυπική επίσκεψη ενόψει του Πάσχα, ο κ. Παπατόλιας στη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκο ενημέρωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στις επόμενες δύο εβδομάδες θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη του επενδυτή-παραχωρησιούχου για τη δημιουργία Διοικητηρίου στον Αλμυρό.
Το νέο Διοικητήριο θα στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών της Νομαρχίας, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου