ΤΟΠΙΚΑ

Να μην πλουτίσουν το Πάσχα οι μεσάζοντες

να-μην-πλουτίσουν-το-πάσχα-οι-μεσάζοντ-851206

«Από το πασχαλινό τραπέζι δεν πρέπει να πλουτίσουν οι μεσάζοντες, αλλά να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα την Ελασσόνα και τη Λάρισα, όπου μίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και σπουδαστές του ΤΕΙ.
Μιλώντας με κατοίκους σε καφενείο της Καλλιθέας Ελασσόνας και αργότερα απευθυνόμενους σε παραγωγούς σε κέντρο της Ελασσόνας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εθνική προτεραιότητα την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής αλλά και συνολικά της υπαίθρου, καταλόγισε κυβερνητικές ευθύνες για τη διάλυση τους συνεταιριστικού κινήματος, γεγονός που επιτρέπει την ασυδοσία των κερδοσκόπων.
“Θέλουμε ανταγωνιστικά προϊόντα; Θα ενισχύσουμε την ποιότητα της παραγωγής μας;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάνοντας λόγο για έλλειψη εθνικού σχεδιασμού και αγορά την οποία λυμαίνονται οι μεγάλες εταιρίες τροφίμων, τα καρτέλ και οι μεσάζοντες που ξεζουμίζουν τον αγρότη.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι δεν ισχύουν πια τα τρία «δεν» του πρωθυπουργού και «ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας», διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο η συλλογή υπογραφών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος
Τάχθηκε κατά της εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή, λέγοντας ότι «εμείς είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο λιγνίτης δεν αποτελεί το μέλλον για τη χώρα»
Χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ στρατιωτικό μηχανισμό που δεν έχει λόγο ύπαρξης, ενώ για την Ε.Ε. είπε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.
Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε σε δεκάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές της Τετάρτης και αναφέρθηκε επί μακρόν στο άρθρο 16 του Συντάγματος και τις περυσινές κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα μια «σημαντική νίκη της κοινωνίας και της νεολαίας, την μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά», όπως είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου