ΤΟΠΙΚΑ

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Ολυμπιακός

δεν-τα-κατάφερε-ο-εθνικός-ολυμπιακός-851206

Περίπου ένα μήνα δίχως επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις πέρασε για την ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου, όμως την Κυριακή οι ερυθρόλευκοι προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά το 3-0 από την Καβάλα, που μετρούσε ένα μήνα μακριά από τις νίκες. Βέβαια δικαιολογία για την ομάδα του Κώστα Σταματίου δεν υπάρχει, εάν θέλει να συνεχίσει να παλεύει για την κατάληψη της 2ης θέσης, κυνηγώντας πια πέρα του ΠΑΟΝΕ και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Η επόμενη αναμέτρηση φέρνει τους ερυθρόλευκους απέναντι στην ομάδα του Πολυκάστρου την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Λαμπρογεώργος έκανε την διαφορά
Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα δημιουργήθηκε στο 4΄, όταν ο Ταραχούλσκι τροφοδότησε το Στάμο και ο τελευταίος με βολέ, είδε τη μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι και το 20΄ δεν είχαν επισκεφτεί τα καρέ του Αποστολίδη και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση τον ΑΟΚ. Η εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 27΄, όταν ο Λαμπρογεώργος, που το περασμένο καλοκαίρι φλέρταρε με την ομάδα του Βόλου, έπιασε την κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Παντελιάδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Οι παίκτες του Κώστα Σταματίου προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 41΄, όταν ο Κίνγκ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τέα και στην επαναφορά ο Πεχλιβανίδης, είδε το πλασέ του να μπλοκάρεται από τον Αποστολίδη, με αυτή να είναι η τελευταία καλή φάση κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου για τους ερυθρόλευκους.
Η Καβάλα προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά στο 44΄ ο Ταραχούλσκι είδε το σουτ του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ακόμα καλύτεροι, μιας και μετά την συμπλήρωση των οκτώ πρώτων λεπτών διπλασίασαν τα τέρματά τους, θέλοντας να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Συγκεκριμένα σκόρερ του δεύτερου τέρματος ήταν ο Ταραχούλσκι και ότι δεν κατάφερε στο 44 πέτυχε στο 53΄, όταν με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ζαφείρη. Οι γηπεδούχοι στο 68΄ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Τάτση από τον Γκάγκα, ωστόσο ο διαιτητής Γκρανάς, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 72΄ ήταν σειρά του Ζωγραφάκη να φτάσει μία ανάσα από το γκολ όταν το σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε και αυτό στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 87΄ ο Λαμπρογεώργος, με ψύχραιμο πλασέ.

Δήλωσαν μετά το ματς:
Κ. Σταματίου: «Η Καβάλα είναι πλέον ομάδα Β΄ Εθνικής. Η νίκη της ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ωστόσο δεν αξίζαμε την ήττα με τόσο μεγάλο σκορ».
Ν. Ζαλίκας:«Το γκολ που πετύχαμε μας απελευθέρωσε και παίξαμε πιο άνετα. Αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου