ΤΟΠΙΚΑ

Πέφτουν σαν το χαλάζι οι ακάλυπτες επιταγές

πέφτουν-σαν-το-χαλάζι-οι-ακάλυπτες-επι-851206

Εκρηξη… αύξησης των ακάλυπτων επιταγών. Νέο αρνητικό ρεκόρ.
Επαγγελματοβιοτέχνες της Μαγνησίας κάνουν λόγο για αύξηση 30% των ακάλυπτων επιταγών μέσα στον Μάρτιο και αυτό εξαιτίας κυρίως της έλλειψης ρευστότητας αλλά και της συνεχιζόμενης απεργίας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Επιταγές σφραγίζονται, τράπεζες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην εκταμίευση μεγάλων ποσών, ενώ οφειλές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έπρεπε να καταβληθούν, πάνε πίσω… λόγω των κινητοποιήσεων.

Σιωπηρή παράταση λένε οι πληροφορίες ότι έχει δοθεί μέχρι και σήμερα, προκειμένου να ανταποκριθούν οι επαγγελματοβιοτέχνες για τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Στάθης Πλαστάρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, περιέγραψε την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα, κάνοντας λόγο για απόγνωση και αδιέξοδο που, εάν συνεχιστεί, θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στο σύνολο της αγοράς.
Ο απεργιακός πυρετός στην Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζεται με νέα 24ωρη απεργία σήμερα.
Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα εξακολουθούν τα προβλήματα έλλειψης ρευστού και προβλήματα ανεφοδιασμού των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ATM).
Πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) έχουν ήδη «στερέψει», δίνουν μετρητά με πλαφόν, ενώ η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος καταβάλλει προσπάθειες, ώστε η αγορά να μη «μείνει» χωρίς χρήματα.

Σήμερα ωστόσο αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα με τις συντάξεις του ΤΣΑ, καθώς το Ταμείο έχει δηλώσει αδυναμία εκταμίευσης ρευστού.
Την ίδια ώρα δεκάδες επιταγές δεν μπορούν να εξοφληθούν, ενώ οι δήμοι περιμένουν την εκταμίευση χρημάτων από τη ΔΕΗ… αλλά η απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει φρενάρει την όλη διαδικασία.

“Τα προβλήματα πλέον στην αγορά είναι τεράστια. Σφραγίζονται οι επιταγές και σοβαροί επαγγελματίες καταχωρούνται στον «Τειρεσία», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού απαιτείται οι επιταγές να εξοφληθούν στην ημερομηνία λήξης τους, την ώρα που τα προβλήματα στην αγορά είναι μεγάλα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πλαστάρας.

Η ΟΕΒΕΜ για το θέμα έχει αποστείλει επιστολή ήδη προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ζητώντας την παρέμβασή του προκειμένου να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τους επαγγελματοβιοτέχνες.

“Δεν είναι δυνατόν να παραμένει η Πολιτεία απαθής και η κυβέρνηση να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Πρέπει να βρεθεί μία λύση, διότι το αδιέξοδο σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου