ΤΟΠΙΚΑ

Προτεραιότητα για τον ΠΟΔΝΙ η προγραμματική

προτεραιότητα-για-τον-ποδνι-η-προγραμ-851206

Μείζονος προτεραιότητας θέμα αποτελεί για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Ιωνίας η σύναψη προγραμματικής με το Υπουργείο Πολιτισμού, ύψους 150.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι εκδηλώσεις και εν γένει δραστηριότητες που εντάσσονται στο 2008. Για τον λόγο αυτό έχει ετοιμαστεί ειδικός φάκελος στον οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι δράσεις των επιμέρους τμημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού, προκειμένου να τεθεί υπόψη των ιθυνόντων του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΠΟΔΝΙ κ. Στέφανος Λάζος, για να προσθέσει: “Θα επιδιώξουμε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο φάκελος που ετοιμάσαμε, επεσήμανε ο κ. Λάζος, απευθύνεται τόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού όσο και τους τοπικούς εκπροσώπους στο κοινοβούλιο και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση ενόψει μάλιστα και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας”. Το κυρίαρχο αίτημα των ιθυνόντων του Πολιτιστικού είναι “η κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων που θέλουμε να διοργανώσουμε για το 2008”.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λάζος αναφέρθηκε επιγραμματικά σε δύο σημαντικούς θεσμούς “την “Ερασιτεχνική Δημιουργία”, που μετράει είκοσι και πλέον χρόνια με την συμμετοχή μαθητών της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και την “Αλλη Ελλάδα” που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους “Εγγλεζονήσι”, τους “ΙΩΝΕΣ” και την Ενωση Ποντίων, με έντονο το προσφυγικό στοιχείο”. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού, “ για την διοργάνωσή τους ζητούμε την ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού, γιατί είναι δραστηριότητες που έχουν σχέση με το έργο παιδιών, Συλλόγων και άλλων φορέων και έχουν ως στόχο την ανάδειξη των ντόπιων καλλιτεχνών”. Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι είναι ζητούμενο η στήριξη θεσμών που άπτονται της ερασιτεχνικής δημιουργίας, αλλά έχουν παράλληλα ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ προσέθεσε ότι μέσω των δημοσιευμάτων που παρατίθενται στον φάκελο που θα τεθεί υπόψη των αρμοδίων φορέων, καταγράφεται αναλυτικά το πολύπλευρο έργο που επιτελεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Ιωνίας.

Με πνεύμα πολιτισμού
Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Λάζος αναφέρθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά τα ειωθότα ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τους Εκπολιτιστικούς και Εξωραϊστικούς Συλλόγους Γλαφυρών, Μελισσατίκων και Φυτόκου. Το τριήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο, περιλαμβάνει “αναβίωση παλιών εθίμων, όπως είναι το άναμμα της φωτιάς στις κεντρικές πλατείες, όπου θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα, κρασί και ζωντανή μουσική”. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρή Δευτέρα στο Πολιτιστικό Αλσος με το παραδοσιακά πέταγμα του χαρταετού, που θα συνοδευτεί από σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, προσφορά του Δήμου Ν. Ιωνίας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να γλεντήσουν υπό τους ήχους ορχήστρας η οποία αποτελείται από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείο Νέας Ιωνίας, ενώ μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν συντροφιά με τον Παναγιώτη Φιλιππίδη.
Επίσης παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που εντάσσονται στον κύκλο των βιβλιοπαρουσιάσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός την τρέχουσα περίοδο. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 5 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η “Δακρυσμένη Μικρασία” του Βασίλη Τζανακάρη, στις 21 Μαρτίου ακολουθεί το “Πικρό αντίδωρο” του Τάσου Αυγερινού, στις 31 Μαρτίου το βιβλίο του πρώην βουλευτή Σήφη Αναστασάκου για την “Ζωή και το έργο του Νικολάου Πλαστήρα”, ενώ στο δίμηνο Απρίλος-Μάιος και σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ προγραμματίζεται η παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη Δημήτρη Κωνσταντάρα με τίτλο “Μικρασιάτες πρόσφυγες στη Μαγνησία”. Το βιβλίο, που εκδίδεται με την φροντίδα του Πολιτιστικού, θα παρουσιαστεί αρχικά στο Πολιτιστικό Κέντρο και ακολούθως σε κάθε σημείο της περιοχής όπου υπάρχουν Μικρασιάτες, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους περιφερειακούς Δήμους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου