Ο Δήμος Βόλου για τη μελέτη της ΑΓΕΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-01, 13:50:45
Ο Δήμος Βόλου για τη μελέτη της ΑΓΕΤ

Στο   Δημοτικό  Συμβούλιο Βόλου   της  περασμένης   Παρασκευής ο   ανεξάρτητος  δημοτικός  σύμβουλος  Γιαν . Κουρτίνας  ρώτησε  το  Δήμαρχο  Βόλου για   τη θέση  της   Δημοτικής    Αρχής  πάνω  στην  απόφαση   της  ΑΓΕΤ να   καίει    λυματολάσπη.  Και    εγώ  από την   εφημερίδα (σ.σ. τον  ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ)  το  πληροφορήθηκα. Θα   ενημερωθούμε  και   μόλις είμαστε έτοιμοι,   θα  ενημερώσουμε  το   Σώμα, ήταν η απάντηση του   Δημάρχου   Βόλου.

Στο   θέμα  ωστόσο    της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ, που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας,  τοποθετήθηκε   χθες  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ.Νίκος Μόσχος, ο οποίος  σε  δήλωσή του  σημειώνει   τα εξής:

 

«Η συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΓΕΤ ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά. Όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος Π.Σκοτινιώτης επισήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο την ύπαρξη της μελέτης, όπως και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έπειτα απ’ αυτό, ζητήσαμε εγγράφως τόσο τη μελέτη, όσο και την απόφαση, προκειμένου να εξεταστούν από τα αρμόδια στελέχη και τις υπηρεσίες του Δήμου και στη συνέχεια να εκφραστεί υπεύθυνα και τεκμηριωμένα η Δημοτική Αρχή για το σημαντικό αυτό θέμα.

 

Πρέπει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η όποια συμμετοχή του Δήμου και όλων των φορέων της πόλης σε δημόσιες διαβουλεύσεις που συχνά διοργανώνει η ΑΓΕΤ, έχουν γενικό χαρακτήρα και ουδέποτε υπήρξε διαβούλευση για τη συγκεκριμένη μελέτη στην οποία να συμμετείχαμε».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=