ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις απολύσεις στο ΙΚΑ Βόλου;

τρεις-απολύσεις-στο-ικα-βόλου-719312

Σε «τεντωμένο σχοινί» και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ. Έρχονται απολύσεις, γεγονός που κινητοποιεί τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Τρείς υπάλληλοι στο Βόλο, οι «πρώτοι υποψήφιοι» εάν ευοδωθούν οι πληροφορίες ότι την πόρτα της εξόδου θα δούνε πρώτοι αυτοί που μονιμοποιήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Η πληροφορία ότι και το ΙΚΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα «κινητικότητας» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς οι διαβεβαιώσεις που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν για το ακριβώς αντίθετο. Σήμερα μάλιστα συνεδριάζει εκτάκτως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ προκειμένου να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις καθώς επ ουδενί δεν πρόκειται να αποδεχτούν τέτοιου είδους τετελεσμένα.

«Επαγρυπνούμε, προκαλούμε συναντήσεις με κάθε αρμόδια αρχή και πρόσωπο επιρροής των κέντρων λήψης αποφάσεων και επανακαθορίζουμε τη στάση μας», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων ΙΚΑ που απέστειλε εξάλλου υπόμνημα προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας την εξαίρεση των υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ σημειώνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας.

Την τελευταία δεκαετία το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος έχει μειωθεί σχεδόν κατά 40%, στην παρούσα φάση απασχολούνται σε όλη την Ελλάδα περίπου 5.900 εργαζόμενοι.

Οι παραιτήσεις συνεχίζονται με αυξημένο ρυθμό (μόνο κατά το μήνα Ιούνιο παραιτήθηκαν περί τα 100 άτομα), λόγω των γνωστών αντίξοων συνθηκών, αυξημένος φόρτος εργασίας, δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων, επικείμενες μειώσεις του εφάπαξ, κ.λπ.

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ανέλαβε πρόσφατα νέα αντικείμενα, όπως τη Βοήθεια στο Σπίτι, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα, και πρόσφατα, την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μεγαλύτερων ασφαλιστικών φορέων, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, με την μορφή του υπό σύσταση ΚΕΑΟ. Επίσης, στηρίζει τον ΕΟΠΥΥ από ιδρύσεώς του, τόσο με το έμψυχο δυναμικό που μετατάχτηκε, αλλά και διοικητικά με το υπάρχον προσωπικό του ΙΚΑ.

Παράλληλα, στις αρχές του χρόνου, απολύθηκαν μετά από δικαστική απόφαση, 400 άτομα από την προκήρυξη 9Κ του ΑΣΕΠ, υπάλληλοι με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, εκπαιδευμένοι συνάδελφοι που στήριζαν επί δύο χρόνια στρατηγικές διευθύνσεις και τμήματα, όπως αυτά της απονομής συντάξεων και της είσπραξης εισφορών. Συνεχίζουμε να ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της 9Κ, καθώς είναι άμεσα αναγκαίοι για τη λειτουργία του ΙΚΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου