ΤΟΠΙΚΑ

Καθαίρεσαν τον Τζήμερο από τη «Δημιουργία Ξανά»

καθαίρεσαν-τον-τζήμερο-από-τη-δημιου-11998

Μετά το προκλητικό tweet για τους νεκρούς φοιτητές της Λάρισας

«Από εδώ και στο εξής, ο κ. Τζήμερος εκφράζει μόνο τον εαυτό του». Με αυτό το σχόλιο στέλεχος της «Δημιουργίας Ξανά» ανακοίνωσε την απόφαση κορυφαίων μελών του κόμματος να καθαιρέσουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, Βολιώτη, Θάνο Τζήμερο και από τη θέση του Διευθυντή επικοινωνίας που κατείχε στον πολιτικό φορέα.

Αιτία, ήταν το προκλητικό σχόλιο του κ. Τζήμερου για τους νεαρούς που πέθαναν στη Λάρισα από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού, το οποίο έβαλαν μέσα στη φοιτητική τους μονοκατοικία για να ζεσταθούν, καθώς δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Τζήμερος σε ένα tweet, το οποίο θεωρήθηκε άκρως ειρωνικό -ορισμένοι είπαν ότι δεν σέβεται την μνήμη των νεκρών- για τους άτυχους φοιτητές έγραψε: «Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα».

Ηδη στο νέο κόμμα γίνονται συζητήσεις ακόμα και για το ενδεχόμενο να υπάρξει οριστική διαγραφή του Θάνου Τζήμερου, λόγω και των αντιδράσεων.

Τα σχόλια που προκάλεσε ο κ. Τζήμερος -ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος και αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα- είναι διόλου κολακευτικά, ενώ ενδεικτικά ένα tweet αναφέρει πως ζήτημα Παιδείας είναι να γνωρίζει ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται πότε πρέπει να μιλά.

Επανήλθε στο Facebook

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική του δήλωση, ο κ. Τζήμερος επανέρχεται με διευκρινιστική παρέμβαση στο Facebook: «Μάλλον σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει κατ’ αρχήν ανικανότητα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας. Είπα πουθενά ότι φταίνε οι νέοι που χάθηκαν; Είπα ότι είναι θύματα, πρώτον του φόρου. Αυταπόδεικτο!

Αν δεν είχε μπει αυτός ο εγκληματικός φόρος στα καύσιμα δεν θα προσπαθούσε όλη η Ελλάδα να ζεσταθεί με ό,τι έβρισκε. Το ίδιο, θύματα του φόρου ήταν τα παιδάκια που κάηκαν πριν από λίγο καιρό όταν πήρε φωτιά η σόμπα που μόλις είχαν αγοράσει στο σπίτι τους.

Όταν δεν χρησιμοποιείς σόμπες και φωτιές δεν ξέρεις και τους κινδύνους. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός θα πεθάνουν κι άλλοι!

Έγραψα επίσης ότι είναι θύματα της Παιδείας. Το σχολείο δεν εφοδιάζει τον αυριανό πολίτη με βασικές γνώσεις χρήσιμες για τη καθημερινότητά του. Δεν φταίει ο μαθητής. Φταίει μια εκπαίδευση που ποτέ δεν το σκέφτηκε.

Τα καλοκαίρια θρηνούμε πνιγμένους γιατί ποτέ στο σχολείο δεν σκέφτηκαν ότι ένας θαλασσινός λαός θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τους κινδύνους του υγρού στοιχείου.

Η γιαγιά μου ήξερε τον κίνδυνο του μαγκαλιού εμπειρικά, γιατί στην εποχή της είχαν πεθάνει πολλοί από άγνοια. Εγώ τον έμαθα από τον καθηγητή μου της φυσικής που μας εξήγησε πώς η ατελής καύση του άθρακα παράγει μονοξείδιο και πώς το μονοξείδιο είναι ένας ύπουλος δολοφόνος,

Τη θυμάμαι την κουβέντα σαν τώρα. Αυτή την κουβέντα δεν την έκαναν ποτέ στα σχολεία των άτυχων θυμάτων, όπως δεν έχουν κάνει κι άλλες κουβέντες που δίνουν στην άνθρωπο πρακτικές δεξιότητες.

Τελειώνει κάποιος το σχολείο αγνοώντας βασικές αρχές επιβίωσης. Το να επισημάνεις λοιπόν την πηγή του κακού σημαίνει ότι δεν συμπάσχεις με τις οικογένειες των θυμάτων, Σημαίνει ότι δεν λυπάσαι για την τργωδία;

Απλώς, όσοι ψάχνουν ευκαιρία για να πετάξουν λάσπη, την δημιουργούν με οποιαδήποτε αφορμή. Είναι τυχαίο ότι δράστης είναι ξανά το “Πρώτο Θέμα”;

Εύκολο είναι: γράφουν με ψευδώνυμο, αρνητικά, υβριστικά σχόλια, (δεν χρειάζονται πολλά, 5-6 αρκούν) και μετά φτιάχνουν την είδηση: “έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το σχόλιο…” και αναδημοσιεύουν τα δικά τους σχόλια.

Ο κόσμος δεν διαβάζει το σχόλιο, διαβάζει το “έντονες αντιδράσεις”. Καταλαβαίνετε ότι ο κίνδυνος υπάρχει;

Καταλαβαίνετε ότι όταν κάποιος δεν έχει μάθει να κόβει ξύλα, μπορεί να ακρωτηριαστεί με τεκούρια και αλυσοπρίονα που αναγκάζεται τώρα να χειριστεί; Πόσοι θα αποκτήσουν προβλήματα υγείας εξαιτίας της ρύπανσης που προήλθε από το κάψιμο πλαστικών, νοβοπάν κ.λ.π.;

Το σχόλιό μου είχε έναν και μόνο στόχο: να δείξει ότι οι οικονομικές αποφάσεις δεν κοστίζουν μόνο λεφτά κοστίζουν και ζωές. Με ποια από τα παραπάνω διαφωνείτε;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου