ΤΟΠΙΚΑ

Παζάρια για το εισιτήριό τους…

παζάρια-για-το-εισιτήριό-τους-26465

Η οικονομική στενότητα οδηγεί καθημερινά πολλούς ταξιδιώτες με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας να αναγκάζονται σε διαπραγμάτευση της τιμής του εισιτηρίου τους, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν έστω και ελάχιστα ευρώ, προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Πολύ συχνά τελευταία κυρίως φοιτητές βρίσκονται μπροστά σε μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, δηλώνοντας οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στο αντίτιμο του εισιτηρίου, παρότι ισχύει ήδη μειωμένη τιμή κατά 25%.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Με μια βαλίτσα ή ένα σάκο στο χέρι φοιτητές αναζητούν στο σταθμό των ΚΤΕΛ τον υπεύθυνο για να εξιστορήσουν τον καημό τους. Στα πρόσωπα των φοιτητών είναι αποτυπωμένη η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και ταυτόχρονα η απόγνωση, καθώς δηλώνουν ότι εάν δεν γίνει άλλη μείωση, πλην της έκπτωσης του 25%, τότε δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα μετακινηθούν είτε προς την πόλη που εδρεύει η σχολή τους, είτε προς τον τόπο κατοικίας τους, ανάλογα με το πού φοιτούν.

Παρόμοιες σκηνές στα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας πληθαίνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρίας Δημήτρη Κολυνδρίνη, δείχνει διαρκώς αυξητικές τάσεις και προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της διοίκησης, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και ποια άτομα έχουν όντως πραγματική ανάγκη.

Όπως τονίζει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πριν δύο χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους περιστατικά ατόμων που να ζητούν έκπτωση στη τιμή των εισιτηρίων τους, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Εκτός από τους φοιτητές παρατηρούνται και αρκετοί ηλικιωμένοι που καταφεύγουν στην ίδια πρακτική, αφού εξαιτίας των περικοπών στις συντάξεις τους αδυνατούν να πληρώσουν ολόκληρη την τιμή τους εισιτηρίου τους για τη μετακίνησή τους.

Οι περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούνται από φοιτητές που οι οικογένειές τους διαμένουν είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη.

«Πράγματι το φαινόμενο ατόμων που ζητούν διαπραγμάτευση στην τιμή των εισιτηρίων τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Σχεδόν κάθε μέρα έρχονται άτομα και μας ζητούν να πληρώσουν μόνο τη μισή τιμή του εισιτηρίου τους, αφού δεν έχουν τα υπόλοιπα χρήματα. Από την πλευρά μας ανάλογα με την περίπτωση προσπαθούμε να βοηθάμε», τονίζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Από πουθενά δεν προβλέπονται τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις στις τιμές των εισιτηρίων, ωστόσο πολλές φορές γίνονται με την ευθύνη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η διοίκηση του οποίου δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της απέναντι σε άτομα που φαίνεται ότι έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας.

Αιτήματα για μείωση στις τιμές των εισιτηρίων καταθέτουν το τελευταίο διάστημα στο ΚΤΕΛ Μαγνησίας και αρκετές κοινωνικές ομάδες, όπως σύλλογοι τριτέκνων και σύλλογοι συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου