ΤΟΠΙΚΑ

Κλεφτοπόλεμος αγροτών – ΜΑΤ

κλεφτοπόλεμος-αγροτών-ματ-26547

Δυναμική παρουσία και σημαντική ενίσχυση στο μπλόκο του Αερινού έδωσαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες του Πηλίου, οι οποίοι με 300 περίπου αγροτικά αυτοκίνητα κινήθηκαν προς το μπλόκο του Αερινού, επιχειρώντας να κλείσουν συμβολικά την κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες να προβούν στο κλείσιμο της κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

( Φώτο Βαγγέλης Τσιάμης)

Οι αγρότες του Πηλίου στη συνέχεια παρέταξαν τα αγροτικά ΙΧ τους στην άκρη του δρόμου, στον κόμβο του Αερινού, τηρώντας στάση αναμονής και δηλώνοντας ότι θα πράξουν ό,τι αποφασίσουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Δημήτρης Σπανός τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Επιχειρήσαμε να κάνουμε συμβολική κατάληψη στην ΠΑΘΕ, ωστόσο δεν μας το επέτρεψε η Αστυνομία. Από την πλευρά μας δεν θέλαμε να συγκρουστούμε και τελικά υποχωρήσαμε. Στο μεταξύ εκλέξαμε συντονιστική επιτροπή αγώνα, η οποία βρίσκεται σε επαφή με τη συντονιστική επιτροπή της Νίκαιας», τόνισε ο κ. Σπανός.

Ο κ. Σπανός πρόσθεσε ότι εκτός από τα κοινά αιτήματα που έχουν με τους αγρότες του μπλόκου Νίκαιας, οι αγρότες Πηλίου ζητούν επιπλέον αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ζαγοράς – Βόλου, αναδιάρθρωση – ανανέωση μελέτης για τις μηλοκαλλιέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου μικροκαρπίας, μέριμνα για ασθένειες που προσβάλλουν μηλιές, αχλαδιές και ελιές ή οικονομική ενίσχυση για ασθένειες σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας παραγωγής.

Οι αγρότες του Πηλίου ξεκίνησαν χθες, με τα αγροτικά Ι.Χ. από το Ανατολικό Πήλιο με προορισμό τον κόμβο Αερινού, ωστόσο στο ύψος της Αλυκόπετρας υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που σταμάτησαν τους αγρότες προκειμένου να συνεννοηθούν μαζί τους για την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια οι αγρότες τόσο του Ανατολικού Πηλίου, όσο και του Νοτίου Πηλίου, συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό Βόλου -στο ύψος της Άλλης Μεριάς- και διερχόμενοι μέσα από το κέντρο της πόλης με μαύρες σημαίες, κατευθύνθηκαν προς το Αερινό, ωστόσο στον κόμβο του Σέσκλου είχαν παραταχθεί ξανά αστυνομικές δυνάμεις, που τους σταμάτησαν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία για τις προθέσεις τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν τελικά τους αγρότες του Πηλίου μέχρι τον κόμβο του Αερινού, όπου ενίσχυσαν σημαντικά το μπλόκο των αγροτών Βελεστίνου.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στον κόμβο του Αερινού είναι παραταγμένα περίπου 360 αγροτικά μηχανήματα από το Πήλιο, το Βελεστίνο, το Στεφανοβίκειο και το Ριζόμυλο.

Οι αγρότες του Αλμυρού

Από την άλλη πλευρά στάση αναμονής τηρούν και οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού, οι οποίοι μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια βρίσκονται σε συνεχή επαφή και ό,τι αποφάσεις λάβουν θα είναι από κοινού.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής του Δημήτρης Νανάς από το μπλόκο του Αλμυρού τόνισε: «Μετά την πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια όλα τα μπλόκα αποφασίζουμε από κοινού. Αυτό που ζητάμε είναι να συναντηθούμε είτε με τον Πρωθυπουργό είτε με κυβερνητικό κλιμάκιο και να συζητήσουμε από κοντά τα προβλήματά μας. Μέσα από τη δημόσια αντιπαράθεση δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις», καταλήγει ο κ. Νανάς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, από χθες και μέχρι την Τετάρτη και ώρα 13.45, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400), αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου (Χ/Θ 349+396).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δε θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου