ΤΟΠΙΚΑ

Χωράφι…ταξίδεψε απ’ το Μ. Περιβολάκι στο Μικρό Λαύκου!

χωράφιταξίδεψε-απ-το-μ-περιβολάκι-σ-39003

– Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικονομολόγων – Λογιστών Ν. Μαγνησίας – Πολύτιμες πληροφορίες για τις φετινές δηλώσεις

Πολύτιμες συμβουλές στους φορολογούμενους ενόψει κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων που θα κληθούμε να καταθέσουμε όλοι μας σε λίγους μήνες για τα εισοδήματα που απέκτησαν φυσικά ή νομικά πρόσωπα το έτος 2012, δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας.

«Με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο 4110/23-1-2013, τονίζεται στην ανακοίνωση, έγιναν οι παρακάτω (μεταξύ πολλών άλλων) αλλαγές οι οποίες όμως έχουν άμεση ισχύ και θα εφαρμοστούν στις φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν τους επόμενους μήνες, για τα εισοδήματα του 2012.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ψηφισθέντα:

· Όποιος έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του, οφείλει να υποβάλει φορολογική δήλωση ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο.

· Η φορολογική δήλωση πλέον υποβάλλεται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου ανεξάρτητα από που προέρχονται τα εισοδήματα. Παύει δηλαδή η διαφοροποίηση της περιόδου υποβολής ανάλογα με το αν είναι κάποιος μισθωτός ή συνταξιούχος ή αγρότης κ.λ.π.

· Στις φορολογικές δηλώσεις υποχρεούμεθα πλέον να δηλώσουμε κάθε εισόδημα μας. Άρα, στις φετινές δηλώσεις μας θα πρέπει να αναγράψουμε και τους τόκους αλλά και κάθε άλλο εισόδημα πχ από το εξωτερικό, το επίδομα ανεργίας, την αποζημίωση απόλυσης, το τεκμαρτό ενοίκιο χωραφιού προς συγγενή μας, τα ελαιόδεντρα κ.λ.π.

· Το τέλος επιτηδεύματος που καταβάλουν μόνον οι επαγγελματίες για το 2012 γίνεται στην περιοχή μας 650 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις και 800 ευρώ για τις εταιρίες.

· Επειδή το υπουργείο δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει το αρχείο του Ε9 με τα ακίνητα από τις δηλώσεις που υποβάλλονταν από το 1997 και μετά, θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι μόνοι τους να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου και να συμπληρώσουν σωστά τα χωράφια τους, έως 30/6/2013. Αυτό, γιατί παρατηρήθηκε το φαινόμενο, φορολογούμενος που έχει χωράφια στο Μικρό Περιβολάκι, το υπουργείο να του τα εμφανίζει στο Μικρό του Λαύκου!!!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου