ΤΟΠΙΚΑ

Μεθαύριο η δίκη των τεσσάρων για τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου

μεθαύριο-η-δίκη-των-τεσσάρων-για-τα-επε-40094

Μεθαύριο Τετάρτη εκδικάζεται η υπόθεση των τεσσάρων νεαρών που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος της πορείας της 6ης Δεκεμβρίου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εκείνη την ημέρα είχαν προσαχθεί 53 άτομα ενώ τα τέσσερα από αυτά συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 20χρονο φοιτητή, ένα 22χρονο άνεργο, έναν 24χρονο Αλβανό ιδιωτικό υπάλληλο και ένα 19χρονο Αλβανό φοιτητή ΤΕΙ.

Μάλιστα στην κατοχή του 19χρονου, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κομμάτια μαρμάρων και ένα μεταλλικό αντικείμενο (μπουλόνι). Οι τέσσερις νεαροί κατηγορούνται για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της στάσης και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Ανακοίνωση νέων ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή τους οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Βόλου δηλώνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας παλεύουν για την ανατροπή του παρόντος πολιτικού συστήματος. Καλούν δε όλους να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας μεθαύριο στις 10 το πρωί για να στηρίξουν τους συλληφθέντες.

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι προσαχθέντες καταγγέλλουν προκλητική και βίαιη συμπεριφορά κατά την προσαγωγή τους αλλά και εντός της ασφάλειας. Μάλιστα, ο τραυματισμός ορισμένων από τους προσαχθέντες επιβεβαιώνεται και από δικηγόρο. Η βία και η καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης μοιάζει στρατηγική επιλογή απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα και αντίσταση.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστράτευση των απεργών του Μετρό, μια ακόμα αντιδημοκρατική πράξη της συγκυβέρνησης. Είναι πια φανερό πως για να εφαρμοστούν τα μνημόνια και να επιβληθεί ο νόμος της τρόικας στη χώρα καταπατούν κάθε έννοια δικαίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου