ΤΟΠΙΚΑ

Οι Παλαιοημερολογίτες γιόρτασαν τα Θεοφάνια

οι-παλαιοημερολογίτες-γιόρτασαν-τα-θ-45453

Η τελετή ρίψης του σταυρού πραγματοποιήθηκε χθες στην παραλία

Τα Θεοφάνια γιόρτασαν χθες οι Παλαιοημερολογίτες του Βόλου, οι οποίοι παρέστησαν την καθιερωμένη τελετή ρίψης του σταυρού που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου.

Οι ευχές για «χρόνια πολλά, υγεία και καλή χρονιά» επικράτησαν στη χθεσινή τελετή, ενώ ανάλογες ευχές συνόδευσαν την προσπάθεια του γενναίου Ιωάννη Μπίσδρα, ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά του Παγασητικού, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

Ο κ. Μπίσδρας ο οποίος συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά, όπως και πέρσι, στην τελετή, ανέσυρε τον σταυρό, προκειμένου να λάβει ευλογία. Στον χθεσινό εορτασμό των Θεοφανίων στην παραλία του Βόλου συμμετείχαν οι ενορίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Τον αγιασμό των υδάτων τέλεσαν ο π. Δημήτριος, εφημέριος του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ο π. Νικηφόρος, Ιερομόναχος, εφημέριος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, παρουσία αρκετών πιστών των δύο ενοριών οι οποίοι συμμετείχαν και στην ιερή λιτανεία.

Η ευχή που κυριάρχησε στη χθεσινή τελετή μεταξύ των πιστών ήταν «καλή φώτιση και υγεία σε όλους, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν».

Φωτό : Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου