ΤΟΠΙΚΑ

Τσουχτερό κρύο και παγετός σήμερα στη Μαγνησία

τσουχτερό-κρύο-και-παγετός-σήμερα-στη-52742

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι και σήμερα Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τόσο στη Μαγνησία, όσο και στο Βόλο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί με κατεύθυνση τα ορεινά του Πηλίου, αφού τόσο τις πρώτες πρωινές ώρες, όσο και τις βραδινές, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο του παγετού, γι’ αυτό καλό θα ήταν όσοι κινηθούν προς τα ορεινά του Πηλίου να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα για σήμερα στο Βόλο η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι αναμένονται να πνέουν με ένταση 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς. Ωστόσο το φαινόμενο του παγετού θα είναι έντονο τόσο νωρίς το πρωί, όσο και το βράδυ.
Αύριο Παρασκευή οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιοδυτικούς και σταδιακά ενισχύονται, προκαλώντας άνοδο της θερμοκρασίας. Ειδικότερα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στο Βόλο από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, αφού η θερμοκρασία στα Χάνια Πηλίου, αναμένεται να κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται ωστόσο να σημειωθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο τόσο στη Μαγνησία, όσο και στο Βόλο, αφού αναμένονται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, χωρίς ωστόσο το φαινόμενο να είναι μεγάλης έντασης.

Μάλιστα την Κυριακή πιθανότατα θα σημειωθούν καταιγίδες στα δυτικά της Μαγνησίας και σε θαλάσσιες περιοχές, ωστόσο η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου