ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση από 3,5 έως 6 ευρώ ετησίως!

μείωση-από-35-έως-6-ευρώ-ετησίως-66518

Αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που επρόκειτο να συνεδριάσει χθες βράδυ με πιο σημαντικό θέμα αυτό των συνδρομών. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής των υπαλλήλων στη χθεσινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο η πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει στη μείωση των συνδρομών μόλις κατά 5% συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις όχι μόνο μεταξύ των μελών αλλά και μεταξύ των μελών της Διοίκησης. Για να καθησυχάσει τις αντιδράσεις χθες ο Αντιπρόεδρος της Διοίκησης Θανάσης Σταυρίδης δεσμεύτηκε όπως στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης διανείμει στους διοικητικούς συμβούλους τα στοιχεία με τις συνδρομές που πληρώνουν τα μέλη των επιχειρήσεων στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μείωση του 5% στις συνδρομές αντιστοιχεί σε απόλυτους αριθμούς σε 3,50 – 6.50 ευρώ για τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που είναι μέλη του Επιμελητηρίου (ατομικές επιχειρήσεις, Ομόρρυθμες και Ετερρόρυθμες Επιχειρήσεις).

Ειδικότερα στις ατομικές επιχειρήσεις η μείωση είναι μόλις 3,60 ευρώ, στις ομόρρυθμες και στις ετερόρρυθμες επιχειρήσεις η μείωση είναι 6,25 ευρώ, στους Συνεταιρισμούς η μείωση στις συνδρομές είναι 12,5 ευρώ, στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς η μείωση είναι 6,28 ευρώ, ενώ στις ΕΠΕ η μείωση είναι 12,64 ευρώ. Στις Ανώνυμες Εταιρίες όπου οι ετήσιες συνδρομές είναι αρκετές «τσουχτερές», ανάλογα με το μετοχικό κεφάλαιο, η μείωση είναι από 2,35 ευρώ έως 88 ευρώ.

Για να είναι περισσότερο κατανοητό τα ποσά που θα πληρώσουν το 2013 ως συνδρομή τα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας παραθέτουμε το ύψος των συνδρομών που ισχύουν για κάθε κατηγορία επιχείρησης.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου