ΤΟΠΙΚΑ

«Εμεινε» Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Πήλιο με το πρώτο χιόνι…

εμεινε-ι-χ-αυτοκίνητο-στο-πήλιο-με-τ-66366
Με το πρώτο χιόνι στο Πήλιο, για απεγκλωβισμό οχήματος, το οποίο εξαιτίας της ολισθηρότητας ακινητοποιήθηκε στο δρόμο μεταξύ Χανίων – Κισσού, ενεργοποιήθηκε χθες το απόγευμα μηχανισμός.
Στο αυτοκίνητο επέβαινε ζευγάρι από την Πτολεμαΐδα, το οποίο βρίσκεται στο Πήλιο για διακοπές. Χθες το απόγευμα και ενώ κινούνταν στο ορεινό οδικό δίκτυο ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα μετά τα Χάνια και ειδοποίησε το «100» ότι αδυνατούσε να συνεχίσει την πορεία του εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
Το χιόνι έπεφτε κατά διαστήματα στα ορεινά του Πηλίου, όμως σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας οι καιρικές συνθήκες δεν δικαιολογούσαν εγκλωβισμό οχήματος.
Ωστόσο σε βοήθεια του ζευγαριού έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας, σε ετοιμότητα τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς να χρειαστεί τελικά να παρέμβει, ενώ στο σημείο κινήθηκε μηχάνημα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, που έτσι και αλλιώς ήταν μεταξύ εκείνη που βρίσκονται σε ετοιμότητα σταθμευμένα στο Πήλιο.
Τελικά το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε μέχρι τον Κισσό από τζιπ 4Χ4, το οποίο διερχόταν από το σημείο, οι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους και η επιχείρηση έληξε.
«Αν είναι με το πρώτο «πασπάλισμα» στο Πήλιο να έχουμε «εγκλωβισμούς», τότε δεν θα βγάλουμε χειμώνα…», ανέφερε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάθε όχημα στο Πήλιο να κινείται συνοδεία μιας… λεπίδας.
Κάλεσε τους οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι κινούνται σε βουνό να μην αμελούν την υποχρέωσή τους να μεταφέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, ώστε να γίνεται χρήση τους όποτε απαιτείται για την ασφαλή μετακίνησή τους, αλλά και για την αποφυγή μπλοκαρίσματος του οδικού δικτύου από ακινητοποιημένα οχήματα.
Στο μεταξύ, αποχιονιστικά μηχανήματα παρέμεναν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στα Χάνια, ενώ αλατιέρες προχωρούσαν σε ρίψη αλατιού, εξαιτίας του πάγου στο οδόστρωμα από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου