ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στο άνοιγμα την Κυριακή από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

οχι-στο-άνοιγμα-την-κυριακή-από-το-επιμ-73103

Με αφορμή το θόρυβο που έχει προκαλέσει το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων Κυριακές και τη δικαιολογημένη αντίδραση του εμπορικού κόσμου αλλά και των εμποροϋπαλλήλων το Επιμελητήριο Μαγνησίας τονίζει τα εξής:

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο Kυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά το ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη με αποτέλεσμα η ύφεση να βαθαίνει διαρκώς και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση καθώς έρχονται προς συζήτηση σε μία συγκυρία που είναι εντελώς ακατάλληλη, αφού αυτό που προέχει -την ώρα που η αγορά μαραζώνει- είναι να εφαρμοστούν μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία και θα τονώσουν την αγορά με πραγματικό χρήμα.

Είναι σίγουρο ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε περίοδο βαθιάς ύφεσης όχι μόνο δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά θα προκαλέσει και νέα λουκέτα αφενός και, αφετέρου, θα λειτουργήσει μόνο προς όφελος εκείνων που έχουν τον τρόπο και τη ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή, όπως είναι οι μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων.

Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να αναθεωρήσει τώρα τη στάση του και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την τόνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είμαστε στο πλευρό του εμπορικού κόσμου και πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης μπροστά στις δίκαιες αντιδράσεις θα υποχωρήσει, συνειδητοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το αδιέξοδο που θα έχει δημιουργηθεί «θα βαρύνει» πολιτικά όσους δεν αντιλαμβάνονται τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς και επιμένουν με τις πολιτικές που εισηγούνται να εξυφαίνουν το σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου