ΤΟΠΙΚΑ

Ανάμεσα στα σκουπίδια ζούσε οικογένεια στον Άγιο Ονούφριο

ανάμεσα-στα-σκουπίδια-ζούσε-οικογένε-76655

Επιχείρηση καθαρισμού από το Δήμο Βόλου

Επιχείρηση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου οικίας στον Άγιο Ονούφριο, όπου ζει οικογένεια κάτω από άθλιες συνθήκες, ξεκίνησε και συνεχίζεται από υπαλλήλους του πολυδύναμου γραφείου καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γ. Γκουντέλια και της Κοινωνικής Λειτουργού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Τσαμάνδουρα.

Η παρέμβαση αποφασίστηκε έπειτα από καταγγελίες γειτόνων που έκαναν λόγο για τεράστια εστία μόλυνσης. Είχε προηγηθεί έγγραφο του κ. Γκουντέλια προς τη Διεύθυνση Υγείας και, μετά από συνεννόηση των υπηρεσιών, είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία με τη συμμετοχή του τοπικού Αντιδημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη Αργ. Κοπάνα, του Διευθυντή Υγείας και της Κοινωνικής Λειτουργού.

Οι υπάλληλοι που μετέβησαν στο σπίτι της οικογένειας απομάκρυναν από τον περιβάλλοντα χώρο τόνους σκουπιδιών και άχρηστων υλικών που είχαν συσσωρευτεί εκεί τα τελευταία χρόνια, αφού πρώτα αποψίλωσαν τα βάτα, τους θάμνους και τα δέντρα που είχαν κυριολεκτικά εξαφανίσει την κατοικία από το φως του ήλιου. Η επιχείρηση ξεκίνησε την Τετάρτη και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στο εσωτερικό της οικίας.

Στόχος της Δημοτικής Ενότητας είναι, αφού καθαριστούν και απολυμανθούν οι εσωτερικοί χώροι, να συνεχιστούν οι προσπάθειες σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής ώστε η οικογένεια να ζει πλέον σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» υποστηρίζει ήδη την οικογένεια, ενώ θα διατεθούν δωρεάν καυσόξυλα που συγκεντρώνει η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού από κλάδεμα δέντρων.

Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ. Γκουντέλιας, «η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι στο πολυδύναμο γραφείο Καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού, με τη συμπαράσταση της Κοινωνικής Λειτουργού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δίνουν σήμερα, εν μέσω κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μια οικογένεια στον Άγιο Ονούφριο, που ζει κυριολεκτικά μέσα στα σκουπίδια, θα πάρει μια μικρή ανάσα, αφού καθαρίζεται ο περιβάλλον χώρος της κατοικίας όπου είχαν στοιβαχθεί τόνοι σκουπιδιών, ενώ θα ακολουθήσει και ο καθαρισμός, η απολύμανση και ο ευπρεπισμός και του εσωτερικού χώρου.

Η παρέμβαση αυτή θα ανακουφίσει όχι μόνο την οικογένεια, αλλά και τους κατοίκους του χωριού που ανησυχούσαν γι’ αυτή την ανθυγιεινή εστία μέσα στον οικισμό του Αγίου Ονουφρίου.

Χρέος και καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι, ειδικά αυτή την περίοδο, να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και να επιλύει προβλήματα συνανθρώπων μας, συμβάλλοντας κατά το δυνατό στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου