ΤΟΠΙΚΑ

Συλλογή υπογραφών για τις κεραίες τηλεφωνίας

συλλογή-υπογραφών-για-τις-κεραίες-τηλ-76751

Για να μπει φρένο από το Υπουργείο στην ανεξέλεγκτη τοποθέτησή τους δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία κ.α.

Στην έκδοση κανονιστικής απόφασης για τους όρους εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου θα προχωρήσει μεθαύριο το Δημοτικό Συμβούλιο με το παρακάτω περιεχόμενο:

1. Η έγκριση τοποθέτησης από τη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Βόλου για την εγκατάσταση σταθμών βάσης και κεραιών κινητής τηλεφωνίας θα επιτρέπεται μόνον εφόσον ληφθεί υπόψιν και η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

2. Η απόφαση αυτή ισχύει έως τον καθορισμό συγκεκριμένων περιοχών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου το οποίο ήδη βρίσκεται στη Β1 φάση του.

Το θέμα για τους όρους εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από προηγούμενη συζήτηση προ διμήνου περίπου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Η κανονιστική απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς όπως είχε υποστηριχθεί από τα μέλη της Επιτροπής «η νομοθεσία εξυπηρετεί τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αδιαφορώντας για τα ζητήματα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα, όταν σε απόσταση μικρότερη από τριακόσια μέτρα να τοποθετούνται κεραίες από σχολεία, νοσοκομεία και χώρους όπου συναθροίζονται παιδιά ή εργαζόμενοι και προτείνει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα πολιτικά, με ομόφωνη δηλαδή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να εκφραστεί η άρνηση εγκατάστασης κεραιών οπουδήποτε στην πόλη και να οργανωθεί ο κόσμος με συλλογή υπογραφών που θα αποσταλούν στο υπουργείο, προκειμένου να αλλάξει την απόφασή του και να θέσει πιο αυστηρούς όρους τοποθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, επιπλέον δε μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει μελέτες για την καταγραφή των επιπτώσεων ακτινοβολίας στους ανθρώπους, ούτε πραγματική μέτρηση βάσει της οποίας θα καθορίζονται ποια είναι τα επιτρεπτά όρια ακτινοβολίας, αλλά και επιδημιολογικές μελέτες ώστε να ξέρουμε αν είναι ασφαλή τα όρια που θέτουμε».

Μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση το μέλος της Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Λεωνίδας Μαυρογιάννης πρότεινε όπως ο Δήμος συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις και μέσα από εκεί να θέσει περιορισμούς, αφαιρέσεις κ.λ.π.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου