ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Αντισταθμιστικά οφέλη
Σε μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων θα προβεί η τοπική Εκκλησία, σε αντιστάθμισμα των χρημάτων που εισέρρευσαν στα ταμεία της από την πώληση της έκτασης στις Νηές για τη δημιουργία της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας. Ο κ. Ιγνάτιος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μεγαλόπνοα σχέδια, όπως η κατασκευή Γηροκομείου, η δημιουργία μονάδας αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες κ.α. Πρωτοβουλίες αξιόλογες αναμφισβήτητα, που τόσο ανάγκη έχει η τοπική κοινωνία, σε μία περίοδο μάλιστα όπου καθημερινά διαπιστώνεται ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα από την Πολιτεία στην κάλυψη των πολλαπλών αναγκών που υπάρχουν. Ανάγκες που προκύπτουν από τη σταδιακή περιθωριοποίηση πολλών συμπολιτών μας, που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τα αποτελέσματα της άγριας φιλελευθεροποίησης της αγοράς, με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την επικράτηση της μαύρης εργασίας που οργιάζει. Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλλουν ακόμη και συνδικαλιστές του ΙΚΑ Βόλου, τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι.
Α.Τ.

Οι εσοχές στους δρόμους
Με τον εφιάλτη των κορυνών ζουν οι έμποροι του κέντρου. Και επειδή ακολουθεί Σαββατοκύριακο, όπου τα δημοτικά συνεργεία τοποθετούσαν τις κορύνες στους δρόμους, ελπίζουν όπως λένε το διήμερο που ακολουθεί ο Δήμος να τους εκπλήξει αυτή τη φορά ευχάριστα, με τις εργασίες κατασκευής των εσοχών που έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει, αρχής γενομένης από την οδό Λαμπράκη.
Α.Τ

Ιστορικές στιγμές για την περιοχή μας
Αύριο κιόλας στην Πεσκάρα της Ιταλίας κληρώνει για τις μελλοντικές προοπτικές του Βόλου. Η έκβαση της ψηφοφορίας για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αποτελεί ελπίδα για την περιοχή μας. Αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι θετικό, πολλά πράγματα θα αλλάξουν για το Βόλο και τη Μαγνησία.
Μπορεί οι Μεσογειακοί Αγώνες να μην έχουν τη φήμη και την αίγλη άλλων αθλητικών διοργανώσεων, δεν παύουν όμως να θεωρούνται μια μικρή Ολυμπιάδα. Η περίπτωση επιτυχίας της υποψηφιότητας του Βόλου θα δημιουργήσει νέες προσδοκίες, θα φέρει σημαντικά έργα στην περιοχή, θα ολοκληρωθούν με ταχύτερους ρυθμούς όσα έργα έχουν προγραμματιστεί και θα δημιουργηθεί νέο επενδυτικό περιβάλλον στον τομέα του τουρισμού.
Πέραν του γεγονότος ότι είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει διεκδικήσει ποτέ η περιοχή του Βόλου, αναγκαστικά το ενδιαφέρον της λεγόμενης κεντρικής εξουσίας για τα επόμενα χρόνια θα στραφεί προς τη δική μας περιφέρεια.
Αύριο ένας μεγάλος αγώνας, αυτός της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, παίρνει τέλος. Ελπίζουμε από μεθαύριο Κυριακή ένας άλλος αγώνας να ξεκινήσει, αυτός της διοργάνωσης των καλύτερων Μεσογειακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού.
Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται μακρινά, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις το αύριο είναι τώρα.
X.M.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου