ΤΟΠΙΚΑ

Σήκωσε μπαϊράκι η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη

σήκωσε-μπαϊράκι-η-αννα-ψαρούδα-μπενάκ-851206

Νέο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση στο θέμα των δημόσιων διαφοροποιήσεων βουλευτών της ΝΔ αποτελούν οι αιχμές της πρώην πρόεδρου της Βουλής κας Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία αποδοκίμασε έντονα τη διάταξη που προωθούσε το υπουργείο Εσωτερικών για το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου.
Προχθές η κα Μπενάκη κατήγγειλε ευθέως την επίμαχη τροπολογία, λέγοντας στη Κοινοβούλιο ότι αποτελεί «απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Βουλής».
Η αντίδραση της κας Μπενάκη εξελήφθη από την κυβέρνηση ως προαναγγελία από την πλευρά της ότι θα εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία της με νομοθετικά μέτρα που δεν την βρίσκουν σύμφωνη.
Χθες, η τέως πρόεδρος της Βουλής επανήλθε, δηλώνοντας, όπως μετέδωσε το Mega: «Απορώ ποιος αγράμματος το έβαλε μέσα, ότι μπορεί διά νόμου η κυβέρνηση να επεμβαίνει στα εσωτερικά της Βουλής. Είναι κάτι το οποίο το μυαλό μου δεν το χωράει».
Παράλληλα, η κα Μπενάκη φέρεται να δήλωσε ότι «στο τέλος της γραφής εάν καταψηφιστεί μία διάταξη ενός νομοσχεδίου δεν χάθηκε και ο κόσμος».
Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κα Μπενάκη είπε ότι «να εμφανίζεται αντάρτικο μια παρατήρηση που κάνω μέσα στο πλαίσιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας στη διαρκή επιτροπή, αυτό είναι άνω ποταμών».
Επίσης η κα Μπενάκη, ερωτηθείσα εάν της προτάθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «δεν μου προτάθηκε κανένα υπουργείο» και παρατήρησε ότι δεν θα εξέφραζε «δημόσια και με αυτό τον τρόπο» τυχόν πικρίες γιατί δεν είναι πλέον πρόεδρος της Βουλής.
Η «κόκκινη γραμμή»
Στην κυβέρνηση έχει οριστεί ως «κόκκινη γραμμή» η καταψήφιση μίας διάταξης από βουλευτή της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας και πλέον δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο της διαγραφής.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν έχει καμία πληροφορία» για διαγραφές.
Μηνύματα προς τους αντάρτες έστειλε και ο Γ. Κεφαλονιάννης ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, έκανε λόγο για το ενδεχόμενο διαγραφών και υπενθύμισε ότι πρωθυπουργός έχει το προνόμιο για εκλογές με λίστα εντός του 18μηνου.
«Αν υπάρξουν ορισμένοι που θα έρθουν σε ανοιχτή αντίθεση με αυτό που προτείνει η κυβέρνηση, από εκεί και μετά θα υπάρξουν διαγραφές και η ΝΔ θα πάει σε εκλογές και θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό να της δώσει μια μεγαλύτερη πλειοψηφία για να μπορεί να προχωρήσει στο κυβερνητικό έργο» είπε ο κ. Κεφαλονιάννης, προσθέτοντας:
«Προσωπικά πιστεύω πως ναι και θα πάει σε λίστα και ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι ότι η πορεία τους εξαρτάται από τις αποφάσεις των αρχηγών».
Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στη ΝΕΤ, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας: «Αν χαθεί η πλειοψηφία της κυβέρνησης -που δεν το βλέπω- είναι πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Εκλογών με λίστα αν είναι εντός του 18μήνου.»
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε παράλληλα την ενόχλησή του «ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν ήταν υπουργοί οι οποίοι δεν ξανάγιναν υπουργοί. Ε! δεν έχουν το θείο δώρο να είναι μόνιμα υπουργοί, ας το καταλάβουν. Νομίζω ότι η πικρία είναι εκείνη που επιτείνει την διαφοροποίηση, μια πικρία αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μου.»
Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Mega, τόνισε από την πλευρά του ότι «αυτό που έχει σημασία για τον καθένα μας είναι να μην ξεπερνά την κόκκινη γραμμή», προσθέτοντας την εκτίμησή του ότι «και με 151 βουλευτές θα είμαστε ισχυροί».
* Ο κ. Καραμανλής είχε την Πέμπτη συνάντηση και με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υπόθεση της ΠΓΔΜ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου