ΤΟΠΙΚΑ

Η Ροδ. Ζήση στο Νοσοκομείο Βόλου

η-ροδ-ζήση-στο-νοσοκομείο-βόλου-851206

Την απλόχερη αγάπη και στήριξη του προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου και τις ευχές ασθενών και συνοδών δέχτηκε η Ροδούλα Ζήση που επισκέφτηκε το Νοσηλευτικό Ίδρυμα και βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά τους.
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες η Ροδούλα Ζήση είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό και να αναπτύξει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία. Ένα πρόγραμμα που όπως επισήμανε η ίδια έχει στο επίκεντρό του «την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συνέχισε τονίζοντας: «Από τις 17 Σεπτεμβρίου μας περιμένει πολύ δουλειά .Το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων και δράσεων που θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε να αποκαταστήσουμε λάθη , αδυναμίες και παραλείψεις που προκάλεσε η πολιτική της Ν.Δ στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε το Νοσοκομείο Βόλου να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό, προϋπόθεση απαραίτητη, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, που αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα για εμάς».
Τη Ροδούλα Ζήση υποδέχτηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας Λεωνίδας Αναστασίου και η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου» κ. Γεωργία Σταγάκη που την ευχαρίστησαν για μία ακόμη φορά για τη μεγάλη συνεισφορά της τόσο στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όσο και για τις μεγάλες προσπάθειές της και τις παρεμβάσεις της για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου.
Χαρακτηριστικό δε της θερμής υποδοχής που έτυχε η κ. Ζήση είναι το γεγονός ότι αυθόρμητα τόσο οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, όσο και ασθενείς και συνοδοί τους έσπευδαν για να της σφίξουν το χέρι και να της ευχηθούν καλή επιτυχία στις εκλογές, υπογραμμίζοντας παράλληλα με εμφαντικό τρόπο ότι στο πρόσωπό της «αναγνωρίζουν τις άοκνες προσπάθειες της για την ανάπτυξη και την δημιουργική πορεία της Μαγνησίας».
Σημειώνεται ότι η Ροδούλα Ζήση, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 3,5 χρόνια με τον κοινοβουλευτικό της έλεγχο άσκησε έντονες πιέσεις στην Κυβέρνηση της Ν.Δ προκειμένου να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα, όπως ωστόσο η ίδια επισήμανε «η Ν.Δ έμεινε μετεξεταστέα και αθέτησε όλες τις υποσχέσεις της για την πρόσληψη προσωπικού που χρειάζεται προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε όλες τις κλινικές της νέας πτέρυγας αλλά και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ψυχαργώ».
Ως υφυπουργός εξάλλου του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η κ. Ροδούλα Ζήση είχε παρέμβει προσωπικά και εξασφαλίστηκε η προμήθεια του μαστογράφου στο Νοσοκομείου Βόλου.
Η κ. Ζήση ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για ένα ισχυρό και οικονομικά βιώσιμο ΕΣΥ που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε όλους τους πολίτες και θα διασφαλίζει την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στα φτωχότερα στρώματα.
«Προτεραιότητα της πολιτική μας είναι η δημόσια υγεία, συμπλήρωσε η κ. Ζήση, η προαγωγή της υγείας και η πρόληψη, με στόχο τη βελτίωση των δεικτών υγείας.
Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε οριζόντιες στρατηγικές, να εντάξουμε την αγωγή Υγείας στη σχολική εκπαίδευση, να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένα τοπικά συστήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το συντονισμό και την αναβάθμιση των κέντρων υγείας, του ΙΚΑ και όλων των άλλων μονάδων των άλλων Ταμείων Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου