ΤΟΠΙΚΑ

«Επνιξαν» πάλι το Βόλο τα αιωρούμενα

επνιξαν-πάλι-το-βόλο-τα-αιωρούμενα-851206

Ο συνδυασμός των αιωρούμενων σωματιδίων που έπνιξαν για μία ακόμη φορά το Βόλο με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο Βόλο τις τελευταίες ημέρες.
Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια χτυπούν «κόκκινο» διαρκώς από την περασμένη Κυριακή. Οι συνεχείς υπερβάσεις των ανώτατων ορίων εκπεμπόμενων ρύπων στην ατμόσφαιρα και ουσιών όπως τα PM-10, άκρως επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία, σε συνάρτηση με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και τις υψηλές θερμοκρασίες, έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετρήσεων του σταθμού της ΔΕΥΑΜΒ, από την περασμένη Κυριακή έως και χθες, τα ανώτατα όρια εκπομπής αιωρούμενων σωματιδίων καταπατήθηκαν κατ’ εξακολούθηση.
Ενώ η σχετική νομοθεσία που υπάρχει κάνει λόγο για ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ύπαρξης αιωρούμενων μικροσωματιδίων (PM-10) στην ατμόσφαιρα, 50mgr/m3, τα PM-10, ακόμη και στους μέσους ημερήσιους όρους ξεπέρασαν τις ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές.
Την περασμένη Δευτέρα ο μέσος όρος ύπαρξης αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κυμάνθηκε στα 59,1 mgr/m3, ωστόσο σε συγκεκριμένες ώρες του 24ωρου, οι αντίστοιχες τιμές έφθασαν στα 111,3 mgr/m3. Επίσης και την Τρίτη, η μέση τιμή PM-10 στη ατμόσφαιρα κυμάνθηκε στα 58,1 mgr/m3 και η ανώτατη στα 99,4 mgr/m3. την Τετάρτη, ο μέσος όρος ύπαρξης αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα εκτοξεύτηκε στα 68,4 mgr/m3 και η μέγιστη υπέρβαση που καταγράφτηκε αφορούσε στα 132,7 mgr/m3. Ούτε όμως και η χθες η ατμόσφαιρα ξεκαθάρισε και τα PM-10, έπνιξαν και πάλι τη ατμόσφαιρα. Στα 63,4 mgr/m3, ο μέσος όρος και όσο για την ανώτατη υπέρβαση έφθασε στα 137 mgr/m3.
Οι συνεχείς υπερβάσεις των ανώτατων ορίων που κατέγραψε ο σταθμός της ΔΕΥΑΜΒ, συνέπεσαν όμως και με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας. Η μέση τιμή υγρασίας για το περασμένο πενθήμερο κυμάνθηκε περίπου στο 55%, καθιστώντας στην ατμόσφαιρα, ακόμη πιο «βαριά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου