ΤΟΠΙΚΑ

Οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά

οι-μελέτες-για-τα-αντιπλημμυρικά-851206

Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας επέστρεψε τις αιχμές στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα, για ενέργειες «περιορισμένης ταχύτητας» στις πυρόπληκτες περιοχές του Πηλίου.
Απαντώντας στον περιφερειάρχη, ο οποίος έκανε λόγο για καθυστέρηση των διαδικασιών αποκατάστασης των περιοχών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς, δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας κινήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που της κοινοποιήθηκε η χρηματοδότηση, ύψους 300.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.
Προχθές, ο κ. Γκούπας με αφορμή δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας για «υποσχέσεις-στάχτη στα καμένα του Πηλίου», έβρισκε την ευκαιρία να στρέψει τα βέλη του στη νομαρχιακή αρχή. Λέγοντας ότι οι πόροι διατέθηκαν και τα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται κανονικά, έθετε το ζήτημα της ταχύτητας με την οποία εργάζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και ανέφερε ότι θα είχε ενδιαφέρον η ενημέρωση για τον τρόπο, με τον οποίο η ΝΑΜ χειρίστηκε μέχρι σήμερα το ποσό των 300.000 ευρώ που της διέθεσε η Κυβέρνηση για την εκπόνηση μελετών.
«Μας συγκινεί και εκτιμούμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Γκούπα για την πορεία των μελετών και των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Μαγνησίας. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η Νομαρχία κινήθηκε άμεσα, όταν ενημερώθηκε για την κατάθεση της χρηματοδότησης.
Μία χρηματοδότηση –όπως πρόσθεσε- την οποία διεκδικήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε».
Πρόσθεσε ότι η νομαρχιακή αρχή είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανάθεση δύο μεγάλων μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, καθαρισμού ρεμάτων, οριοθετήσεις ρεμάτων στις περιοχές του Πηλίου και της Σκιάθου, «που υπερβαίνει τον προϋπολογισμό της χρηματοδότησης του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή συμμετέχει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, έχοντας απλά και μόνο την υπόσχεση ότι τα νέα αυτά έργα θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο».
Ο κ. Παπατόλιας πρόσθεσε: «Εμείς ανταποκριθήκαμε σε χρόνο ρεκόρ στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε. Μπορεί άραγε να δηλώνει το ίδιο ο κ. Γκούπας για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι υπηρεσίες που ελέγχει; Θα είχε ενδιαφέρον να το γνωρίζουμε.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου