ΤΟΠΙΚΑ

Μακάρι να λύσουν τα προβλήματα (2)

μακάρι-να-λύσουν-τα-προβλήματα-2-851206

Άμποτε να οδηγήσουν σε λύση των προβλημάτων του τόπου αυτές οι εκλογές, τις οποίες προκηρύσσετε σχεδόν με τη «διαδικασία του κατεπείγοντος». Και να σας βγει και να μας βγει σε καλό το ότι αποφασίσατε να πάτε προς τις κάλπες, με εξαγγελίες που δεν είναι καν «προεκλογικές παροχές», αλλά μόνον υποσχέσεις, μια και δεν πήραν καν τη μορφή μιας επικύρωσης από τη Βουλή.
Δεν ξέρω αν ο πιο ψύχραιμος και ώριμος να κρίνει ορθά ψηφοφόρος είναι αυτός που αισθάνεται ότι του «σήκωσαν» ξαφνικά το τραπέζι, πριν ακόμη του σερβίρουν ούτε καν τα ορεκτικά. Μακάρι να έχει δίκιο ο κ. Λούλης και οι άλλοι συμβουλάτορες που σας έπεισαν να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο.
Μιλώντας με απλούς ανθρώπους εδώ που βρίσκομαι, διαπιστώνω ότι είναι τέτοια η σύγχυση μερίδας των πολιτών, ώστε καταγράφονται φαινόμενα τα οποία θα τα έλεγε κανείς αφύσικα. Γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ ως φυσική εξέλιξη το ότι π.χ. τοπικός παράγοντας στη Φολέγανδρο, -όπου γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα από το 1987- επί είκοσι και πλέον χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνει μάλιστα με έμφαση «εγώ ποτέ δεν ψήφισα δεξιά», να κινείται σήμερα υπέρ της …Άκρας Δεξιάς του ΛΑΟΣ.
Ελπίζω, κατά τη σύντομη προεκλογική περίοδο, να μπορέσετε τόσο εσείς όσο και ο κ. Παπανδρέου να δώσετε στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς βλέπετε την πορεία του τόπου μετά τις εκλογές. Για το τι ακριβώς θα κάνετε με το ασφαλιστικό. Για το με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ανεργίας. Για το πώς θα πετύχετε την επί δεκαετίες ζητούμενη και μηδέποτε επιτευχθείσα ουσιαστική μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας, πρώτη προϋπόθεση της οποίας είναι να εξαφανισθούν οι αιτίες που οδηγούν στην παραπαιδεία. Για το πώς θα ανατραπεί η οδυνηρή πραγματικότητα που ζούμε με τη συνεχή διόγκωση της εμπορευματοποίησης της υγείας. Για το πώς θα ελέγξετε την ξέφρενη πορεία της ακρίβειας.
Αν ο βασικός πολιτικός λόγος των δύο κομμάτων εξουσίας περιστρέφεται περί το ποιος έχει ως τώρα κάνει το μεγαλύτερο κακό στη χώρα, η σύγχυση και οι αντιδράσεις μιας μερίδας των πολιτών μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις οι οποίες θα επιφέρουν μια πολιτική αστάθεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου