ΤΟΠΙΚΑ

Αδιαφορία για την καρμανιόλα της Λαρίσης

αδιαφορία-για-την-καρμανιόλα-της-λαρί-851206

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για τη διασταύρωση «καρμανιόλα» στην οδό Λαρίσης με Κιλελέρ, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα, με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί οικογένεια από το Βόλο.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γιώργος Σούρλας, ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί γιατί δε λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης που έχει εγκατασταθεί πριν από τέσσερις περίπου μήνες και να επιβληθούν κυρώσεις, εάν υπάρχουν ευθύνες.
Από την πλευρά του ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ» σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων να λάβουν σοβαρά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση Ι.Χ και πεζών στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης με Κιλελέρ στη Νέα Ιωνία.
Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα συνέβη προχθές στις 7.30 περίπου το απόγευμα, όταν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια, που διαμένει στην συνοικία των Παλαιών, καρφώθηκε σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο πατέρας και η μητέρα, ενώ τα τρία παιδιά ηλικίας 11, 6 και 5 ετών τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Νεκρός είναι ο 39χρονος Ιωάννης Καλμαντής, ηλεκτρολόγος, από το Βόλο και η σύζυγός του Δήμητρα Μπριάνα 34 ετών, η οποία κατάγεται από τις Σοφάδες Καρδίτσας.

Ο κ. Σούρλας
Σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης και Κιλελέρ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί γιατί δε λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης και να επιβληθούν κυρώσεις εάν υπάρχουν ευθύνες.
Ο κ. Σούρλας, που κατά σύμπτωση διερχόταν κατά την ώρα της σύγκρουσης, άκουσε πολίτες να διαμαρτύρονται, γιατί, ενώ στο σημείο αυτό έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία και έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες από τετραμήνου και πλέον, δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία.

Νέο Δέλτα
Από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ», αναφέρει:
«Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε, πληρώνοντας με τη ζωή τους, την αδιαφορία των υπευθύνων να λάβουν σοβαρά μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση Ι.Χ και πεζών στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης με Κιλελέρ στη Νέα Ιωνία.
Τα δύο τελευταία χρόνια ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ» έχει επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα, ζητώντας εγγράφως από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές να ληφθούν μέτρα.
Δυστυχώς μόνο και μόνο για να μας «κλείσουν τα μάτια» οι αρμόδιοι τοποθέτησαν απλά τους σιδερένιους φανοστάτες και με παλλόμενο κίτρινο προειδοποιητικό φως νόμιζαν ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Τους το επισημάναμε ζητώντας να λειτουργήσουν κανονικά οι φωτεινοί σηματοδότες, διότι η συγκεκριμένη διασταύρωση είναι πραγματικά λαιμητόμος, ενώ και η είσοδος και έξοδος των φορτηγών του ΟΣΕ από και προς το Εμπορευματικό Κέντρο χωρίς κανένα έλεγχο, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Και πάλι όμως δεν εισακουστήκαμε. Παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής οι αρμόδιοι κώφευαν.
Σήμερα η τοπική κοινωνία θρηνεί δύο θύματα αυτής της αδιαφορίας.
Πόσο ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουμε για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας;
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΝΕΟ ΔΕΛΤΑ» ζητά την παρέμβαση τόσο της Τροχαίας Βόλου προς τη ΔΕΚΕ όσο και του Δήμου Νέας Ιωνίας προκειμένου να λειτουργήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες πριν γίνουμε μάρτυρες και άλλων τραγικών τροχαίων.»

Στοιχεία
Εκτός του θανατηφόρου δυστυχήματος, που σημειώθηκε προχθές, κατά το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, στη Σκόπελο σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με δύο σοβαρά τραυματίες και έναν με ελαφρύ τραυματισμό.
Ειδικότερα, προχθές στις 8:15 μ.μ. στη Σκόπελο τραυματίστηκαν σοβαρά ένα ζευγάρι ηλικίας 30 ετών από τη Θεσσαλονίκη που επέβαιναν σε Ι.Χ, όταν το αυτοκίνητο που ο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου