ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα κλείσει ο Καλλιτεχνικός …

δεν-θα-κλείσει-ο-καλλιτεχνικός-851206

Εντολή να εκταμιευθούν από το ταμείο του Δήμου Βόλου 80.000 ευρώ έδωσε χθες το πρωί ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, προκειμένου να πληρωθούν για τις δεδουλευμένες αποδοχές τους του Ιουνίου και μέρος των επιδομάτων αδείας τους οι απασχολούμενοι στα τμήματα του οργανισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Απ.Φοινικόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ κ. Χρ. Τσαμπρινός.
Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα εξασφαλιστούν και τα χρήματα για την καταβολή των δεδουλευμένων Ιουλίου, των υπολοίπων επιδομάτων αδείας και των αποζημιώσεων απόλυσης εκείνων των οποίων έληξαν οι συμβάσεις. Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε επίσης να κατατεθούν από το σωματείο των εργαζομένων προτάσεις για το μέλλον του Καλλιτεχνικού Οργανισμού και από την πλευρά της η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα εκπονήσει οικονομικοτεχνική μελέτη. Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Καλλιτεχνικός “δεν πρόκειται να κλείσει”.
Ο δήμαρχος Βόλου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η άρση του οικονομικού αδιεξόδου στο ΚΟΔΒ και ζήτησε τη συνεργασία του προσωπικού προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.
«Παρά τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα, που κληρονομήσαμε», υπογράμμισε ο κ. Βούλγαρης, «θα είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τους εργαζόμενους. Δώσαμε προτεραιότητα στην τακτοποίηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι και αυτά χρήματα των εργαζομένων και συνδέονται με την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων. Παράλληλα προχωρούμε στη σύναψη δανείου.»
Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι η δημοτική αρχή προχωρά με συγκεκριμένο σχέδιο στην αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων και οργανισμών με στόχο την πιο αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία του Δήμου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων δεν αντιστρατεύεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, αντιθέτως τα ενισχύει. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν, παρά μόνο εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο και τα καθήκοντά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης. Στη δράση τους οι οργανισμοί, όπως και ο καλλιτεχνικός, πρέπει να ενσωματώνουν το κόστος των πρωτοβουλιών τους, ώστε συνολικά να είναι ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί τους και να υπάρχει ανταποδοτικότητα.»
Τέλος ο δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι «είναι πάντα ανοικτός σε όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους, με σεβασμό στην ιεραρχία και με απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του.»

Οι εργαζόμενοι
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, διά της προέδρου τους, κ. Πέπης Αγραφιώτη, παρέδωσαν στον κ. Βούλγαρη υπόμνημα, στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου αντιμετωπίζουν προβλήματα σημαντικά λόγω της μη έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων τους. Ο τοπικός τύπος έχει ήδη αρχίσει να δημοσιεύει άρθρα και ρεπορτάζ για το θέμα – πράγμα που επισημαίνουμε ότι ουδέποτε επιδιώξαμε εμείς.
Από τις αρχές του έτους, έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει μέσω της εκπροσώπου μας την αμεσότητα της ανάγκης να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη και έκθεση βιωσιμότητας του Καλλιτεχνικού Οργανισμού. Δυστυχώς καμία τέτοια πρόθεση δεν διαπιστώσαμε κατά την διάρκεια των έξι περίπου μηνών όπου επιτακτικά ζητούμε τις ενέργειες αυτές.
Με αφορμή το γεγονός ότι, από τον Μάιο του 2007 έχει «παγώσει» η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων, έχει αρχίσει πλέον για τους εργαζόμενους μία κατάσταση αγανάκτησης και τους διακατέχει αίσθημα «ομηρίας» ως υπαλλήλους.
Ζητούμε λοιπόν από εσάς εκτός της άμεσης λύσης που αποτελεί η καταβολή των αποδοχών μας, την εγγύησή σας ότι, άμεσα επίσης θα ξεκινήσει η μελέτη εκείνη που θα εξασφαλίσει την εξυγίανση και το μέλλον του Οργανισμού, που αποτελεί τον εργοδότη μας.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι επιθυμούμε την συχνή επαφή μαζί σας και τις προγραμματισμένες επαφές, καθώς η διαδικασία του να απευθυνόμαστε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου