ΤΟΠΙΚΑ

Πλοίαρχοι και μηχανικοί στην 111 Πτέρυγα Μάχης

πλοίαρχοι-και-μηχανικοί-στην-111-πτέρυγα-885211

Την 111 Πτέρυγα Μάχης επισκέφθηκε η τ’ τάξη του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και συγκεκριμένα του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, καθώς και δύο μαθητές της β’ τάξης του ίδιου τομέα από το ΕΠΑΛ Αργαλαστής.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων που γίνονται από τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και παραστάσεων επί του πραγματικού (εκτός των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων).

Πρώτος σταθμός ήταν η Μ.Ε.Υ. (Μοίρα Επιχειρησιακής Υποστήριξης). Εκεί οι αξιωματικοί ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους στον μετεωρολογικό σταθμό και τους εξήγησαν την εκπαίδευση γερακιών που έχει το αεροδρόμιο ώστε να διώχνουν τα άλλα πουλιά κάνοντας έτσι πιο ασφαλείς τις απογειώσεις-προσγειώσεις.

Η δεύτερη Μοίρα που επισκέφθηκαν ήταν η Μοίρα Συντήρησης Βάσης. Οι αξιωματικοί τους ξενάγησαν στο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών καθώς και στο συνεργείο μηχανών. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν αποσυναρμολογημένους στροβίλους των Αεροσκαφών F-16 και να κατανοήσουν τη λειτουργία τους.

Τελευταίος σταθμός ήταν η 347 Μοίρα. Εκεί ένας ιπτάμενος αξιωματικός τους οδήγησε σε ένα F-16 και τους εξήγησε τα μέρη και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης απάντησε και σε ερωτήσεις των μαθητών που αφορούσαν γενικότερα τον ρόλο και τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι διευθυντές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας, του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου και του ΕΠΑ.Λ. Αργαλαστής, οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων καθώς και οι μαθητές ευχαριστούν τη διοίκηση και τους αξιωματικούς της 111 Π.Μ. για την άψογη φιλοξενία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου