ΤΟΠΙΚΑ

Δίπλα στη γυναίκα η Αστυνομία

δίπλα-στη-γυναίκα-η-αστυνομία-864128

Δίπλα στη γυναίκα και εν προκειμένω την αστυνομικό είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, η οποία αναγνωρίζει ότι καθημερινά καλείται να αντιμετωπίζει πολλούς ρόλους τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο επαγγελματικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα σήμερα» στο αστυνομικό μέγαρο από την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών, την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και την Πανελλήνια Φιλανθρωπική Δράση «Θαύμα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, που προσέγγισαν τη γυναίκα μέσα απ’ όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς της.

Ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Στέφανος Καρκάλης σημείωσε πως η γυναίκα έχει πολλούς ρόλους τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο επαγγελματικό της περιβάλλον, με αρκετές απαιτήσεις, με τις υψηλότερες από αυτές να μπαίνουν από την ίδια τη γυναίκα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία της και γι’ αυτό τον λόγο διοργανώθηκε η ημερίδα για να στηριχθεί».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυριάκος Κυργίερης τόνισε ότι «είμαστε αρωγοί στην ημερίδα, καθώς η γυναίκα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και τον στυλοβάτη της οικογένειας».

Ειδικά για τη γυναίκα αστυνομικό ανέφερε ότι «δίνει μάχη καθημερινά για να δείξει ότι δεν αποτελεί ένα αδύναμο ον, όπως νομίζαμε στερεοτυπικά στο παρελθόν, κάτι που το αποδεικνύει με τις πράξεις της και τα χτυπήματα κατά του εγκλήματος που καταφέρνει».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα γνωρίσματα της εποχής αναφορικά με τη γυναίκα εργαζόμενη και τη μητέρα κι επισημάνθηκε πως μπορεί η γυναίκα να φροντίζει τον εαυτό της, ώστε να ανταποκρίνεται στους πολλαπλούς της ρόλους.

«Το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι θα πρέπει η γυναίκα να απολαμβάνει τη φροντίδα, γιατί πρόκειται για ένα άτομο το οποίο φροντίζει και αυτό με τη σειρά του τους υπόλοιπους, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύει αλληλεγγύη ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου», ανέφερε η ψυχολόγος Μαίρη Μπακατσέλου.

Η λεγόμενη αυτοφροντίδα, σημείωσε, θα πρέπει να υλοποιείται με διάφορους τρόπους, τόσο σωματικούς, πνευματικούς, όσο και ψυχικούς και να απευθύνεται σε δομές ψυχικής υγείας σε περίπτωση που δυσκολεύεται συναισθηματικά, γιατί μέσα από τη γυναίκα σε μεγάλο βαθμό περνά και η ανάπτυξη των παιδιών.

Από την πλευρά της η κοινωνιολόγος Γιούλη Μητροπούλου αναφέρθηκε στα στερεότυπα που υπάρχουν σχετικά με τη μητρότητα. Στην εποχή μας, όπως ανέφερε, η μητρότητα έχει χαρακτηριστεί ως αυτοσκοπός και ο απόλυτος προσδιορισμός μιας γυναίκας, κάτι που δεν ισχύει, καθώς η μητρότητα αποτελεί επιλογή.

«Οπως προβάλλεται η μητρότητα σήμερα είναι σαν να σου λένε ότι πρέπει να είσαι συνέχεια με το παιδί σου όλη τη μέρα, να του καλύπτεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες του στο απόλυτο, να θυσιάζεις τις δικές σου ανάγκες και γενικά να υπάρχεις λόγω του παιδιού σου. Αυτό, όμως, δεν είναι σωστό, γιατί η μητέρα καλείται να παίξει και άλλους ρόλους και έτσι θα πρέπει να αποενοχοποιηθεί και στο κομμάτι αυτό», σημείωσε.

Η Νίκη Πρίντζου αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική δράση «Θαύμα», της οποίας είναι επικεφαλής. Το «Θαύμα», όπως ανέφερε, προσπαθεί να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

«Παράλληλα ελέγχεται κάθε αίτημα που υποβάλλεται με τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών και στη συνέχεια εξετάζεται ο τρόπος βοήθειας, η οποία μπορεί να δοθεί», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής το 2022 έχουν υποβληθεί στη δράση 52 αιτήματα με 10 από αυτά να σχετίζονται με θέματα υγείας. Η δράση έχει αναλάβει τις σπουδές δύο φοιτητών σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, με την καταβολή ενοικίου και εξόδων διαβίωσης. Επίσης, έχει βοηθήσει πολλούς καρκινοπαθείς, ενώ παρενέβη για νέο παιδί αγοράζοντάς του αναπηρικό καροτσάκι.

Η φιλανθρωπική δράση πραγματοποιεί εδώ και έξι μήνες εκστρατεία για τη γυναίκα και στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει πέντε ομάδες αποτελούμενες από ψυχολόγους, διαιτολόγους και ανθρώπους, που στηρίζουν την εκστρατεία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου