ΤΟΠΙΚΑ

«Το Εσπερινό Γυμνάσιο δεν είναι βάρος»

το-εσπερινό-γυμνάσιο-δεν-είναι-βάρος-864197

Την αντίθεσή της στην πρόταση μεταστέγασης του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου στο συγκρότημα του Καρτάλειου, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, εκφράζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επικαλούμενη αντιδράσεις εκπαιδευτικών.

Τον τελευταίο ένα μήνα γίνεται διαβούλευση για τη συστέγαση σχολικών μονάδων, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα εσπερινά σχολεία. Στο επίκεντρο βρίσκεται το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου, που σήμερα στεγάζεται στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης και προτείνεται με βάση εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να μεταστεγαστεί στο Καρτάλειο Διδακτήριο.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας δηλώνει την αντίθεσή της στη συστέγαση όλων των εσπερινών σχολείων και μάλιστα εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, «στην πρόταση αντιτίθενται όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των δύο σχολείων και η επίκληση της παιδαγωγικής και των συμφερόντων τους είναι προφανώς προσχηματική έως και προσβλητική. Ακόμα όμως και ως προς την εξοικονόμηση πόρων δεν έχει κατατεθεί οποιαδήποτε τεκμηριωμένη ανάλυση, αντίθετα συσκοτίζονται στοιχεία, όπως η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας, εκτός ωρών λειτουργίας του πρωινού και εσπερινού σχολείου. Επίσης δεν προχώρησαν οι εργασίες που είχαν προταθεί για την ενεργειακή βελτίωση και την εξοικονόμηση ενέργειας στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο και δεν φαίνεται να σχεδιάζονται μέτρα όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες σχολείων.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου είχε και έχει σημαντική προσφορά στην πόλη και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρείται ως «βάρος», που πρέπει να στοιβαχτεί σε περιορισμένους χώρους (γραφεία, αρχείο, εργαστήρια κ.λπ.), υποβαθμίζοντας τη λειτουργία και τις προοπτικές και του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου. Αντίθετα οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τη θέληση των νυχτερινών μαθητών, παίρνοντας υπόψη και τον ευμετάβλητο (και από προσφυγικές ροές) μαθητικό πληθυσμό, που εργάζεται πρωινές ώρες. Οι νυχτερινοί μαθητές και οι καθηγητές τους δεν είναι «βάρος», αλλά όφελος και ανάγκη για την πόλη μας και την κοινωνία μας και παρακαλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο να σταματήσουν να τους αναστατώνουν, στη μέση της χρονιάς. Τους καλούμε αντί για αντιπαιδαγωγικά σχέδια μετακομίσεων να βελτιώσουν ουσιαστικά τις υποδομές και την ενεργειακή απόδοση όλων των σχολείων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου