ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Λούλης: «Τεράστιες οι ευθύνες του Κράτους»

κώστας-λούλης-τεράστιες-οι-ευθύνες-τ-876363

Ευθύνες στο επίσημο Κράτος, εφόσον αποδειχθεί ότι ευσταθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών για τα όσα ανατριχιαστικά έχουν αποκαλυφθεί για την «Κιβωτό του Κόσμου», απέδωσε χθες ο γνωστός αλευροβιομήχανος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βόλου, Κώστας Λούλης, ο οποίος είναι εκείνος, που το 2017 δώρισε τη βίλα του στο Διμήνι για να λειτουργεί η δομή του Βόλου, αποτελώντας «αγκαλιά» για 30 παιδιά.

Στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, που φιλοξενείται στον Βόλο και διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο, ο κ. Λούλης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις καταγγελίες «φωτιά» για την «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά και την ανησυχία του για το μέλλον των παιδιών, που φιλοξενούνται στη δομή.

«Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, που σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει μία υπόθεση κι όχι σε αυτούς, που σπεύδουν να εκδώσουν καταδικαστικές αποφάσεις πριν τη Δικαιοσύνη», είπε για τον π. Αντώνιο, που έχει μπει στο «κάδρο» για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων.

«Εκτίμησα τον πατέρα Αντώνιο και το έργο του, όπως τόσοι και τόσοι. Τον έχει βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών, ανακηρύχθηκε πολίτης της Ευρώπης. Φυσικά και όλα αυτά που ακούγονται πλέον δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, πριν πάρουμε θέση», τόνισε ο κ. Λούλης.

Ο ίδιος το 2017 είχε δωρίσει στην «Κιβωτό του Κόσμου» τη βίλα του, στο Διμήνι, με χώρους 12 στρεμμάτων, προκειμένου να λειτουργεί παράρτημα της δομής στην περιοχή, με δυνατότητα φιλοξενίας 50 παιδιών. Ο ίδιος μάλιστα δεν έκρυψε την πικρία του για όσα καταγγέλλονται για τη δομή. Σημειώνεται ότι ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει μετά από καταγγελία τον περασμένο Αύγουστο περί περιστατικών κακοποίησης στη δομή στον Βόλο, πριν ανοίξουν κι άλλα στόματα και καταγγελθούν αποτρόπαιες πράξεις.

«Σαφώς και είμαι στενοχωρημένος για όλα όσα συμβαίνουν και σκέφτομαι την τύχη των παιδιών. Πέραν των όσων καταγγέλθηκαν ότι συμβαίνουν, αυτό που με προβληματίζει είναι η έλλειψη ελέγχου από πλευράς της ίδιας της Πολιτείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ολες αυτές οι δομές υποτίθεται ότι ελέγχονται από τις Περιφέρειες και από ειδική υπηρεσία. Οταν εισαγγελείς της χώρας επί 25 χρόνια έστελναν στην αγκαλιά του πατέρα Αντωνίου 3.500 παιδιά, αυτό το Κράτος δεν είχε έναν μηχανισμό να επιβλέπει και φθάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο; Αυτό σημαίνει ότι, αν ευσταθούν οι καταγγελίες, έχει τεράστιες ευθύνες και το επίσημο Κράτος» σημείωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου