ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή από τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. του Βόλου

ολοκληρωτική-καταστροφή-από-τη-φωτιά-860894

Ολοκληρωτικά καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε προχθές το απόγευμα, το εργοστάσιο τροφίμων στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη και τελικά να κατασβήνουν και τις τελευταίες πύρινες φλόγες χθες το μεσημέρι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με συνδρομή ισχυρών δυνάμεων από Βόλο, Β’ ΒΙΠΕ και Λάρισα, έδωσε σκληρή μάχη από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς να σώσει τη μονάδα, ωστόσο η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, ενώ από τη φωτιά κατέρρευσε η στέγη του εργοστασίου.

Πρόκειται για το εργοστάσιο τροφίμων Food Service Καρακατσάνης ΑΕ, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή τροφίμων και την τροφοδοσία καταστημάτων με υποκαταστήματα σε Λάρισα, Σκιάθο και Σκόπελο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το ισόγειο και ο πάνω όροφος του εργοστασίου καταστράφηκαν ολοσχερώς μαζί με τις πρώτες ύλες της μονάδας, ωστόσο οι πυροσβέστες δίνοντας σκληρή μάχη και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, ακόμη και της ζωής τους κατάφεραν να σώσουν το υπόγειο.

Η φωτιά κατασβήστηκε πλήρως χθες το μεσημέρι, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παραμένουν στο σημείο για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από τον προθάλαμο του κτιρίου και η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις κόντρα στους ανέμους, που έπνεαν στην περιοχή. Ευτυχώς, την ώρα εκείνη το εργοστάσιο δεν λειτουργούσε και δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Στις πυροσβεστικές αρχές Βόλου και της Β’ ΒΙΠΕ σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από τη Β’ ΒΙΠΕ, τον Βόλο και τη Λάρισα.

Ωστόσο, η πυρκαγιά επεκτεινόταν ταχύτατα από την μία άκρη του εργοστασίου προς την άλλη.

Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμη γνωστά, καθώς το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από τη Food Service Καρακατσάνης ΑΕ, η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά από σήμερα στις εγκαταστάσεις της στην οδό Κορωνίου στο Πεδίον Αρεως στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου