ΤΟΠΙΚΑ

Στις φλόγες εργοστάσιο στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. ~ Συναγερμός στις Π.Υ. Βόλου και Λάρισας

στις-φλόγες-εργοστάσιο-στην-α-βι-πε-σ-861994

Μεγάλη καταστροφή στην επιχείρηση Food Service Καρακατσάνης ΑΕ – Αποχώρησε κακήν κακώς ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος», ιδιοκτήτης του εργοστασίου, από την έκθεση vintage αυτοκινήτων στην παραλία – Η μάχη με τις πύρινες φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες σε εργοστάσιο τροφίμων στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη για να σβήσουν τις πύρινες φλόγες, που επεκτείνονταν σε ολόκληρο το κτίριο.

Πρόκειται για το εργοστάσιο τροφίμων Food Service Καρακατσάνης ΑΕ, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή τροφίμων και την τροφοδοσία καταστημάτων με υποκαταστήματα σε Λάρισα, Σκιάθο και Σκόπελο. Ιδιοκτήτης του είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Κ. Καρακατσάνης, ο οποίος την ώρα που τύλιγαν την επιχείρηση σύννεφα καπνού βρισκόταν στην έκθεση vintage αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου με την οικογένειά του. Αναστατωμένος αποχώρησε κακήν κακώς, όταν το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και η έκθεση «πάγωσε».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από τον προθάλαμο του κτιρίου και η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις κόντρα στους ανέμους, που έπνεαν στην περιοχή. Ευτυχώς, την ώρα εκείνη το εργοστάσιο δεν λειτουργούσε και δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Εργαζόμενοι από διπλανές επιχειρήσεις και διερχόμενοι καλούσαν σε βοήθεια.

Στις πυροσβεστικές αρχές Βόλου και της Β’ ΒΙΠΕ σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από τη Β’ ΒΙΠΕ, τον Βόλο και τη Λάρισα.

Οταν έφθασαν στο σημείο οι δυνάμεις κατάσβεσης, η πυρκαγιά επεκτεινόταν σε σταθμευμένα οχήματα έξω από το εργοστάσιο και στο κυρίως μέρος του κτιρίου.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά από τα ΙΧ, ώστε να μη μεταδοθεί και σε άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και παράλληλα προσπαθούσαν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο για τα χειρότερα.

Εντούτοις, η πυρκαγιά επεκτεινόταν ταχύτατα από την μία άκρη του εργοστασίου προς την άλλη.

Εξω από τον καιόμενο κτίριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου ανάμεσα στο οποίο και ο γιος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Τάσος Καρακατσάνης, ο οποίος συνεργαζόταν με τους πυροσβέστες για τον συντονισμό των ενεργειών. Σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι το εργοστάσιο λειτούργησε το πρωί, αλλά όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν κλειστό.

«Η φωτιά έγινε αντιληπτή με καθυστέρηση. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το εργοστάσιο δεν έχει εύφλεκτα υλικά. Παρ’ όλα αυτά η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το εργοστάσιο είχε στους εσωτερικούς του χώρους ψυγεία, αποθήκες και τρόφιμα, που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι πυροσβέστες συνέχιζαν τη μάχη με τις πύρινες φλόγες μετά τις 20:00.

Στο σημείο βρίσκονταν επίσης εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, οι οποίοι προσπαθούσαν να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών με κάθε τρόπο.

Τα αίτια του συμβάντος δεν είναι γνωστά. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να συλλέξει κάθε στοιχείο για να διαπιστώσει τι συνέβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου