ΤΟΠΙΚΑ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αθανασάκειο Μουσείο

αυγουστιάτικη-πανσέληνος-στο-αθανασ-883595

Για ακόμη μία χρονιά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν επίσκεψης σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Φέτος, η νύχτα της Πανσελήνου θα γίνει στις 12 Αυγούστου και η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη Μικρασιατική Καταστροφή και την Έξοδο του Ελληνισμού από τη Μικρασία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό, προσκαλεί το κοινό στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου την Παρασκευή 12 Αυγούστου, από τις 20:00 έως τις 24:00, να περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης αρχαιοτήτων αλλά και στην εικαστική Έκθεση Meta-κίνηση, πηγή έμπνευσης της οποίας αποτελούν τα ευρήματα του Μουσείου και αφορμή για την υλοποίησή της ο συσχετισμός με την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Ο Βόλος, ο Παγασητικός κόλπος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την πληθώρα των παράλιων αρχαιολογικών θέσεων, των ναυαγίων και των σημαντικών ευρημάτων, είναι μάρτυρες της ζωτικής σημασίας της θαλάσσιας επικοινωνίας σε επίπεδο διαβίωσης, διατροφής, αλιείας, εμπορίου, πολέμων, αλλά και μετακίνησης πληθυσμών σε περιόδους κρίσης, από την 6η χιλιετία π.Χ. μέχρι σήμερα. Στην έκθεση Meta-κίνηση, δεκατέσσερις εικαστικοί ερμηνεύουν το παρελθόν της περιοχής και με σύγχρονα υλικά και μέσα παρουσιάζουν έργα τέχνης, εμπνευσμένα από εκθέματα που σχετίζονται με την εμπορική δραστηριότητα, τη δημιουργία κέντρων εξουσίας, την ιδεολογία, τη διάδοση λατρειών, αλλά και τη δραστηριότητα των νεότερων εποχών και γενεών.

Η επίσκεψη του κοινού θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID 19.

Είσοδος ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου