ΤΟΠΙΚΑ

Καμία «διαρροή» από διορισμούς στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

καμία-διαρροή-από-διορισμούς-στη-δ-δ-890230

Καμία «διαρροή» εκπαιδευτικού δεν υπάρχει σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησία. Στον νομό έκαναν αποδοχή του διορισμού τους το σύνολο των εκπαιδευτικών που συμπεριλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στη λίστα των διοριστέων, κάτι που σημαίνει ότι τα οργανικά κενά θα είναι καλυμμένα με την έναρξη της νέας χρονιάς. Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού, υπάρχει ποινή εξαίρεσης από τους πίνακες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οπως είναι γνωστό, στη Μαγνησία θα γίνουν συνολικά 105 μόνιμοι διορισμοί τόσο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας όσο και σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι διορισμοί θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου και θα παρουσιαστούν στις θέσεις τους για να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τις 17 έως τις 24 Αυγούστου.

Μόλις χθες, η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας παρέλαβε εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει της οποίας θα πρέπει να προχωρήσει έως τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, στην έκδοση των λειτουργικών κενών ανά σχολική μονάδα, προκειμένου αυτά να καλυφθούν μέσα από τις προσλήψεις αναπληρωτών. Η διαδικασία θα γίνει μολονότι δεν υπάρχουν ακόμη εγκρίσεις για τα ολιγομελή τμήματα που θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που έχει στη διάθεσή της η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τα λειτουργικά κενά θα πρέπει να εγκριθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας το διάστημα από 17 έως 19 Αυγούστου, στις 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα και στις 29 Αυγούστου οι αναπληρωτές θα κληθούν να δηλώσουν κατά σειρά προτεραιότητας τα σχολεία στα οποία επιθυμούν να υπηρετήσουν.

Λάθη από τους ίδιους τους υποψηφίους

Εν τω μεταξύ, καταχωρίστηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες των υποψηφίων εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη μη καταχώρηση κυρίως των δεύτερων μεταπτυχιακών, οι πίνακες διορθώθηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα, εκπαιδευτικοί όμως της Μαγνησίας, διαπίστωσαν ότι και πάλι δεν έχουν καταχωρηθεί όλα τα πτυχία τους, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλά στην κατάταξη.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για περιπτώσεις εκπαιδευτικών που οι ίδιοι παρέλειψαν να δηλώσουν τα πτυχία τους κατά την αρχική διαδικασία και τώρα θα πρέπει να υποβάλλουν ενστάσεις. Ενστάσεις γίνονται έως την Τετάρτη 17 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι μέσα από τους συγκεκριμένους πίνακες μπορούν άμεσα να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, ενώ οι ίδιοι πίνακες θα χρησιμοποιηθούν και για τυχόν νέους διορισμούς. Οσο περισσότερα μόρια έχει κάθε υποψήφιος τόσο πιο πιθανό είναι να προσληφθεί ή να διοριστεί και γι’ αυτό είναι μείζονος σημασίας η καταχώρηση του συνόλου των τίτλων που κατέχει καθένας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου