ΤΟΠΙΚΑ

ΔΥΠΑ: Ετοιμάζει πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων

δυπα-ετοιμάζει-πρόγραμμα-κατάρτισης-80-876243

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ), αναμένεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης για 80.000 ανέργους. Το πρόγραμμα θα παρέχει 200 ώρες κατάρτισης ΟΑΕΔ), επίδομα έως 1.000 ευρώ. και θα δίνει έμφαση στις πράσινες δεξιότητες.

Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, περιλαμβάνει την χρήση voucher στους ανέργους, οι οποίοι για κάθε ώρα κατάρτισης θα λαμβάνουν 5 ευρώ. Στο τέλος της διαδικασίας και αφού θα έχουν συμπληρωθεί οι 200 ώρες κατάρτισης, θα εισπράττουν το εν λόγω επίδομα των 1.000 ευρώ.

Δικαιούχοι θα μπορούν να είναι οι άνεργοι που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

– Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
– Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
– Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
– Η κατάρτιση θα επικεντρώνεται σε τομείς που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Οι ωφελούμενοι θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν πρόγραμμα κατάρτισης με διάρκεια από 50 έως 200 ώρες. Η επιδότηση σε κάθε περίπτωση θα διατηρείται ίδια, δηλαδή θα ανέρχεται σε 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης. Στους συμμετέχοντες, εκτός από το επίδομα θα δοθεί και πιστοποίηση, μέσω ανεξάρτητων παρόχων.

Σχετικά με τα κέντρα κατάρτισης, μόλις στις 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ η ανάρτηση των οριστικών μητρώων παρόχων κατάρτισης. Τα μητρώα περιλαμβάνουν 179 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) και 13 επιλεγμένα πανεπιστημιακά Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου