ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτές 1.000 θέσεις εργασίας

ανοιχτές-1-000-θέσεις-εργασίας-881423

Εξαιρετικά έντονο ήταν το ενδιαφέρον, που επέδειξαν πολίτες για την Ημέρα Καριέρας, που διοργάνωσε στον Βόλο, ειδικότερα στο ξενοδοχείο Ξενία, χθες η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η 7 Ημέρα Καριέρας άρχισε τις εργασίες της στις 10 το πρωί και ολοκλήρωσε στις 6 το απόγευμα, ενώ το «παρών» έδωσαν η υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ Γιάννα Χορμόβα και η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας Ολγα Τσιούρβα.

Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό, όπως και έγινε.

Εκατοντάδες Βολιώτες έσπευσαν να συμμετάσχουν, με τις προεγγραφές να έχουν ξεπεράσει τις 700, ενώ οι 36 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους που συμμετείχαν στη δράση προσέφεραν συνολικά 1.000 θέσεις εργασίας.

Αυτές αφορούν σε διάφορες ειδικότητες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών.

Επίσης στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ παρείχαν στους ανέργους και σε όσους αναζητούν εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Οι θέσεις εργασίας είναι πλήρους και μερικής απασχόλησης, καθώς επίσης και μέσω τηλεργασίας.

Η Γιάννα Χορμόβα υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία και δράση εξωστρέφειας της υπηρεσίας που φέρνει σε άμεση επαφή και σύζευξη την προσφορά εργασίας με τη ζήτηση.
«Οπως σε κάθε πόλη που διοργανώνεται Ημέρα Καριέρας, επιδιώκουμε σε τοπικό επίπεδο μια μόχλευση του εργασιακού τομέα. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των εργοδοτών, όπως επίσης είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους αναζητούντες εργασία ή από άλλους που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον» ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Χορμόβα οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν θετικό αποτύπωμα όπου έχουν διοργανωθεί, καθώς υπήρξε σημαντική απορρόφηση και κάλυψη θέσεων εργασίας.

«Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έχει αλλάξει νοοτροπία και φιλοσοφία και αυτό πλέον αποτυπώνεται στην πλευρά της προσφοράς εργασίας και της ζήτησης», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου