Ν. Παπαθανάσης: Ξεκινά η υποβολή επενδυτικών σχεδίων

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-23, 12:10:11
Στιγμιότυπα από τη διευρυμένη συνεδρίαση
Ν. Παπαθανάσης: Ξεκινά  η υποβολή επενδυτικών σχεδίων

«Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή επενδυτικών σχεδίων, με πρώτο καθεστώς τη Μεταποίηση και θα ακολουθήσουν τα καθεστώτα ενισχύσεων για Τουρισμό και Αγροδιατροφή, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ενεργοποιηθεί και τα 13 καθεστώτα».

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στη διευρυμένη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη, με επίκεντρο της συζήτησης τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Παπαθανάσης συμμετείχε στη συνεδρίαση, όπως και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Παναγιώτης Λαμπρινός, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις παραμέτρους του νόμου, καθώς και τον νέο Χάρτη των Περιφερειακών Ενισχύσεων.

Ανακοινώνοντας την έναρξη υποβολής των επενδυτικών σχεδίων κ. Παπαθανάσης τόνισε ιδιαίτερα την αναπτυξιακή διάθεση που υπάρχει στη χώρα μας και εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης ώστε το 95% των πόρων να αφορά την ελληνική περιφέρεια. Τέλος, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό ο ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος με την επιχειρηματική κοινότητα, ώστε μέσα από τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Γιώργος Ρουπακιάς επισήμανε ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος είναι ένα βασικό εργαλείο για τις επενδύσεις και το εν λόγω νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Μετέφερε, ωστόσο στον υπουργό, τη δυσαρέσκεια των Θεσσαλικών Επιχειρήσεων για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν ήδη σημειωθεί στην ενεργοποίηση του Νόμου και πως η επενδυτική δραστηριότητα στη περιοχή πλήττεται, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ανταγωνιστικότητα των θεσσαλικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=