ΤΟΠΙΚΑ

Στο περίμενε… μέχρι τέλος καλοκαιριού

στο-περίμενε-μέχρι-τέλος-καλοκαιριο-895642

Υπομονή μέχρι τέλος καλοκαιριού θα πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας, για να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29 ετών, 100% επιδοτούμενο από τον Οργανισμό και με αποζημίωση διαρκείας επτά μηνών ίση για κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό για τους ωφελούμενους.

Το πρόγραμμα έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του ΟΑΕΔ εδώ και αρκετούς μήνες όμως, άμεσα θα ανοίξει μόνο για Αττική και Δυτική Μακεδονία. Για την υπόλοιπη επικράτεια συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας το πρόγραμμα για κάλυψη επιπλέον 10.000 θέσεων εργασίας θα δρομολογηθεί περί τα τέλη καλοκαιριού.

Αυτό επισήμανε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα στον Astra», με αφορμή την έλευσή του στη Λάρισα το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου για τη δράση «Ημέρα Καριέρας Δ.ΥΠ.Α.».

Πρόκειται για μία δράση που δίνει την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας οι άνεργοι με στελέχη επιχειρήσεων αλλά και με εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους, για τη βελτίωση του βιογραφικού τους αφενός, αφετέρου για την εξεύρεση εργασίας.

Συνολικά, στελέχη 36 επιχειρήσεων θα βρίσκονται στην «Ημέρα Καριέρας Δ.ΥΠ.Α.» το ερχόμενο Σάββατο, στη Λάρισα, για να συνομιλήσουν με ανέργους που θα προσέλθουν. Οι θέσεις εργασίας είναι περισσότερες από 800 και αφορούν σε διαφορετικά επίπεδα εξειδίκευσης και ειδικότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη υπάρχουν προσλήψεις που έγιναν άμεσα μετά από αντίστοιχες δράσεις.

Μετά τη Λάρισα ανάλογες δράσεις «Ημέρες Καριέρας» θα δρομολογηθούν και στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις, όπως ο Βόλος.

«Για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα είναι να υλοποιήσουμε δράσεις που έχουν στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την παροχή της δυνατότητας πρόσβασης σε πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης. Επίσης σχεδιάζουμε τα νέα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν θα δίνουν έμφαση σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αιχμής και στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων» ανέφερε επίσης.

Ερχονται τρία νέα προγράμματα

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, μετά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, προανήγγειλε ακόμη τρία νέα προγράμματα για 30.000 θέσεις εργασίας, σε περιοχές, κλάδους και ομάδες ανέργων που πλήττονται περισσότερο.

Τα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχουν στόχο να δώσουν κίνητρο στις επιχειρήσεις για να απορροφήσουν ανέργους.

«Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τρία νέα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα προεργασίας για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών, το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρονίως ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ρωτήθηκε επίσης για την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής για να επισημάνει: «Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής θέλουμε να επαναφέρουμε τη στεγαστική πολιτική σε ένα μοντέλο σύγχρονο και με συγκεκριμένες προδιαγραφές που είναι βασισμένες στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται να διατεθούν προς ενοικίαση ακίνητα που διαθέτει ήδη ο Οργανισμός, η δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους ή με άτοκα δάνεια για την αγορά, την ανέγερση ή την επισκευή κατοικιών, όπως ανέφερε ο διοικητής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου